Γερμανία: Ομολόγησε τη δολοφονία του Βάλτερ Λίμπκε

Γερμανία: Ομολόγησε τη δολοφονία του Βάλτερ Λίμπκε

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΣΕΛ. Ο 46χρονος ακροδεξιός Στέφαν Ερνστ ομολόγησε χθες ενώπιον του δικαστηρίου ότι εκείνος τράβηξε τη σκανδάλη και δολοφόνησε τον Χριστιανοδημοκράτη πολιτικό Βάλτερ Λίμπκε το 2019. Ο Ερνστ δήλωσε μεταμέλεια, υποστήριξε ότι τον παρακίνησε ο συνεργός του και ιδεολογικός καθοδηγητής του και ζήτησε συγχώρηση από την οικογένεια του θύματος αλλά και από τη δική του κόρη, η οποία αρνείται να του ξαναμιλήσει.

«Εγώ πυροβόλησα» είπε ο 46χρονος μέσω του συνηγόρου του, ανασκευάζοντας για δεύτερη φορά την κατάθεσή του. Οταν συνελήφθη, ο Ερνστ είχε δηλώσει ότι εκείνος τράβηξε τη σκανδάλη, εν συνεχεία όμως είχε ανασκευάσει υποστηρίζοντας ότι η σφαίρα έφυγε κατά λάθος, καθώς το όπλο περνούσε από τα δικά του χέρια στα χέρια του συνεργού του. Τώρα επανέρχεται στην αρχική κατάθεση, ενδεχομένως μετά την παρότρυνση του προέδρου του δικαστηρίου ότι μια ομολογία θα λειτουργήσει υπέρ του.

Ο δήμαρχος του Κάσελ, Λίμπκε, ανήκε στην πτέρυγα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος που υποστήριξε ότι η Γερμανία πρέπει να διαχειριστεί με ανθρωπισμό την προσφυγική κρίση και για τον λόγο αυτό ήταν μισητός στους ακροδεξιούς κύκλους. «Αυτό που έκανα είναι ασυγχώρητο» είπε ο Ερνστ μέσω του συνηγόρου του, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να τον τοποθετήσει σε κάποιο από τα προγράμματα καταπολέμησης της εξτρεμιστικής ιδεολογίας, που έχουν βοηθήσει πολλούς Γερμανούς ακροδεξιούς να απαλλαγούν από τον τοξικό εγκλωβισμό στην κοσμοθεωρία του μίσους και της βίας.

«Παρασύρθηκα από λανθασμένες σκέψεις» δήλωσε. «Αυτό που σας κάναμε είναι και παραμένει για πάντα ασυγχώρητο» προσέθεσε απευθυνόμενος στην οικογένεια του Λίμπκε. «Κανείς δεν πρέπει να πεθαίνει γιατί έχει διαφορετική άποψη».

Στο τέλος της κατάθεσής του αναφέρθηκε στη δική του κόρη του, δηλώνοντας «ελπίζω κάποια μέρα να με συγχωρήσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή