Με ακροδεξιά ρητορική ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία

Με ακροδεξιά ρητορική ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Θεωρίες προσφιλείς στους κύκλους της γερμανικής ακροδεξιάς έχει υιοθετήσει ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία, πρώην αξιωματικός του αμερικανικού στρατού, Ντάγκλας Μακ Γκρέγκορ. Οπως και ο απερχόμενος πρέσβης, Ρίτσαρντ Γκρένελ, έτσι και ο νεοδιορισθείς είναι σχολιαστές του δικτύου Fox News, το οποίο παρακολουθεί μανιωδώς ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στο Βερολίνο επικρατεί ανακούφιση για τη λήξη της θητείας του Γκρένελ, ο οποίος δεν φημιζόταν για τις διπλωματικές διατυπώσεις του, αλλά ο Μακ Γκρέγκορ (διάσημη ρήση «Το ΝΑΤΟ δεν πεθαίνει γιατί είναι ήδη ζόμπι») δεν αναμένεται καλύτερος. Σε παλαιότερες δηλώσεις που ανέσυρε το δίκτυο CNN, o νέος πρέσβης υποστήριζε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ «είναι πιο απασχολημένη να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε εκατομμύρια ανεπιθύμητους μουσουλμάνους εισβολείς» από το να φροντίσει για την αύξηση των αμυντικών δαπανών της Γερμανίας. Ο Μακ Γκρέγκορ κληρονομεί τη διαχείριση των σχέσεων ΗΠΑ – Γερμανίας σε μία από τις πιο λεπτές φάσεις της μεταπολεμικής ιστορίας, μετά τον εκβιασμό του Τραμπ προς τη γερμανική κυβέρνηση να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες, κατά προτίμηση αγοράζοντας αμερικανικά οπλικά συστήματα, αλλιώς θα μειωθούν κατά το ένα τρίτο οι αμερικανικές δυνάμεις στη χώρα.

«Χάρη σε εμάς, οι Γερμανοί δεν νιώθουν υποχρεωμένοι να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους. Και ο πρόεδρος Τραμπ τους ρώτησε γιατί πρέπει να φροντίζει για την άμυνά τους ο Αμερικανός φορολογούμενος, αν αυτοί δεν θέλουν να το κάνουν μόνοι τους;» είχε δηλώσει πρόσφατα ο Μακ Γκρέγκορ.

Ο πρώην στρατιωτικός έχει επίσης ζητήσει την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Ιράκ. «Ο πόλεμος έχει τελειώσει. Τον χάσαμε», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή