ΗΠΑ: Απειλές για τη ζωή τους δέχονται ο Δρ. Φάουτσι κι η οικογένειά του

ΗΠΑ: Απειλές για τη ζωή τους δέχονται ο Δρ. Φάουτσι κι η οικογένειά του

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απειλές για τη ζωή τους δέχονται ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της αμερικανικής κυβέρνησης, Δρ. Αντονι Φάουτσι και η οικογένειά του, υποχρεώνοντάς τον να ζητήσει προσωπική ασφάλεια.

Ο Δρ. Φάουτσι, που επανειλημμένα έχει τονίσει τη σοβαρότητα της πανδημία του κορωνοϊού αμφισβητώντας την πιο χαλαρή στάση της αμερικανικής κυβέρνησης, αποκάλυψε σε φόρουμ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ την Τετάρτη, ότι και ο ίδιος κι η οικογένειά του υφίστανται απειλές θανάτου αλλά και οι κόρες του παρενοχλούνται, «στον βαθμό που αναγκάζομαι να πάρω ασφάλεια, είναι απίστευτο».

Ο επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας του Λευκού Οίκου για τον Κορωνοϊό απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις απειλές και τις παρενοχλήσεις, αλλά είπε ότι τόσο ο ίδιος και η σύζυγός του, όσο και οι τρεις κόρες τους, που διαμένουν σε τρεις διαφορετικές πόλεις, αντιμετωπίζουν την πίεση που δέχονται.

«Θα ευχόμουν να μην το περνούσαν αυτό,» είπε ο σύμβουλος έξι Αμερικανών προέδρων για θέματα δημόσιας υγείας και διευθυντής του Εθνικού  Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών των ΗΠΑ από το 1984.

Τους τελευταίους μήνες ο 79χρονος Δρ Φάουτσι έχει εκφράσει θέσεις διαμετρικά αντίθετες με εκείνες του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Δε θα φανταζόμουν ποτέ άνθρωποι που διαφωνούν με θέματα που αφορούν αποκλειστικά τη δημόσια υγεία και είναι τόσο σφοδρά ενάντιοι, και δεν τους αρέσεις, ότι θα έφταναν να σε απειλήσουν,» είπε ο Δρ. Φάουτσι.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή