ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μακριά από συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας κατά της COVID-19

ipa-makria-apo-symfonia-gia-to-neo-paketo-voitheias-kata-tis-covid-19-2391701

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ δήλωσε χθες ότι ο Λευκός Οίκος και οι ηγέτες των Δημοκρατικών βρίσκονται αρκετά μακριά στις συνομιλίες για το νομοσχέδιο σχετικά με το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας κατά της πανδημίας COVID-19.

Η ηγεσία των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, αλλά και οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου εμφανίστηκαν χθες, να σκληραίνουν τη στάση τους για την κατάρτιση του πλαισίου που θα έχει το νομοσχέδιο για το νέο οικονομικό πακέτο εκκίνησης της αμερικανικής οικονομίας, κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα πρέπει να τερματιστούν στα τέλη της εβδομάδας, χωρίς να διαφαίνεται η επίτευξη συμφωνίας.

Από την πλευρά της, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά από σχεδόν δύο ώρες συνομιλιών, ότι οι Δημοκρατικοί είναι αποφασισμένοι να επιτύχουν συμφωνία σε ένα νομοθετικό πακέτο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Αμερικανών, που έχουν κλονιστεί οικονομικά, από τους περιορισμούς που εφαρμόστηκαν για μήνες, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters