Κορωνοϊός: Υψηλό τριμήνου στα κρούσματα σε ΗΠΑ και Γερμανία

Κορωνοϊός: Υψηλό τριμήνου στα κρούσματα σε ΗΠΑ και Γερμανία

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παγκόσμια έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με ΗΠΑ και Γερμανία να επιστρέφουν στα επίπεδα της έξαρσης της άνοιξης, ενώ μεγάλη ανησυχία υπάρχει για την αναζωπύρωση των εστιών μετάδοσης σε χώρες όπως η Κίνα και η Ισπανία.

Στις ΗΠΑ την Πέμπτη ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της Covid-19 έφτασε τους 2.060, ενώ καταγράφηκαν πάνω από 58.000 νέα κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Το όριο των 2.000 θανάτων σε 24 ώρες είχε να ξεπεραστεί από την 7η Μαΐου.

Συνολικά οι νεκροί στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τους 160.000 και το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον εκτίμησε την Πέμπτη ότι με τον υπάρχοντα ρυθμό οι νεκροί από κορωνοϊό θα φτάσουν περί τις 300.000 ως την 1η Δεκεμβρίου.

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε την Παρασκευή νέο υψηλό τριμήνου στα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο, καθώς αυτά ανήλθαν σε 1.147, ενώ σημειώθηκαν και οκτώ νέοι θάνατοι.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη Γερμανία έφθασε στους 9.183 νεκρούς επί συνόλου 214.214 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου.

Στην Ινδία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Με 62.538 κρούσματα να επιβεβαιώνονται σε 24 ώρες, το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα έφθασε τους 2.027.074. Η χώρα της Νότιας Ασίας έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 41.585 θανάτους από την Covid-19.

Η Κίνα ανέφερε την Παρασκευή 37 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 26 διαγνώστηκαν στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στην Αυστραλία, όπου τώρα εξαπλώνεται ο κορωνοϊός, οι θάνατοι έχουν ανέλθει στους 266 με την πολιτεία της Βικτόρια να αναφέρει 11 νεκρούς και 450 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Η πολιτεία, όπου ανήκει και η Μελβούρνη, επιβάλλει από την Πέμπτη ακόμη πιο αυστηρό lockdown, κλείνοντας καταστήματα και επιχειρήσεις. Απηύθυνε αυστηρή σύσταση στους 5 εκατ. κατοίκους της να μείνουν σπίτι τους.

Οσο για την Ισπανία, το υπουργείο Υγείας ανέφερε 100 νέους θανάτους την τελευταία εβδομάδα, ενώ την Πέμπτη αναφέρθηκαν 1.683 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες.

Ωστόσο εκπρόσωπος του υπουργείου στη Μαδρίτη εξήγησε ότι παρότι τα νούμερα των κρουσμάτων μοιάζουν με εκείνα του Μαρτίου, σύγκριση δεν μπορεί να γίνει καθώς τότε υπολογιζόταν μόνο 10% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ότι ήταν ασυμπτωματικά, ενώ τώρα οι αυξημένοι έλεγχοι σημαίνουν ότι σχεδόν τα μισά από τα κρούσματα που καταγράφονται είναι χωρίς συμπτώματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, El Pais

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή