Aπειλούν τον Φάουτσι επειδή είπε την αλήθεια

Aπειλούν τον Φάουτσι επειδή είπε την αλήθεια

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο «εθνικός λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ» δρ Αντονι Φάουτσι, όπως αποκάλυψε χθες, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να προσλάβει σωματοφύλακες για την προστασία του ίδιου και της οικογένειάς του. Ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ από την αρχή της πανδημίας αντέκρουε συστηματικά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης να υποβαθμίσει την επικινδυνότητα της υγειονομικής κρίσης.

Xθες, άλλωστε, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είναι πιθανό το εμβόλιο κατά της COVID-19 να διατίθεται στην αγορά στις 3 Νοεμβρίου, ημέρα, δηλαδή, διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών. Μία ημέρα νωρίτερα, ο δρ Φάουτσι σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι οι φαρμακοβιομηχανίες θα διαθέτουν εκατομμύρια δόσεις του πολυπόθητου εμβολίου στις αρχές της επόμενης χρονιάς, ενώ οι διαθέσιμες δόσεις θα προσεγγίσουν το ένα δισεκατομμύριο στα τέλη του 2021.

Ομως η πανδημία έκανε πιο ορατά και άλλα κοινωνικά προβλήματα, όπως η ανισότητα των δύο φύλων.

Ερευνα που εκπονήθηκε στην Τουρκία, με την υποστήριξη του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, υπέδειξε ότι οι γυναίκες επωμίσθηκαν τα περισσότερα βάρη κατά την περίοδο του lockdown, καθώς έκαναν τετραπλάσιες αμισθί εργασίες συγκριτικά με τους άνδρες, είτε φροντίζοντας το σπίτι είτε άλλους ανθρώπους. Το φαινόμενο δεν περιορίζεται στην Τουρκία, αφού πολλές έρευνες σε Ευρώπη και ΗΠΑ έδειξαν ότι οι γυναίκες επωμίσθηκαν τα επιπλέον βάρη που δημιούργησε το καθεστώς της καραντίνας.

Μία διαφορετική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, από την εταιρεία Ipsos, έδειξε ότι οι Αμερικανοί γονείς εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι επισφαλής η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία τον επόμενο μήνα. Το 44% των ερωτηθέντων προτιμάει τη συνδυαστική  διαδικτυακή και συμβατική διδασκαλία, ενώ το 39% επιθυμεί όλες οι σχολικές δραστηριότητες να πραγματοποιούνται διαδικτυακά.

Κλιμάκιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα μεταβεί, την ερχόμενη εβδομάδα, στη Νότια Αφρική για να βοηθήσει τη χώρα να θέσει σε έλεγχο την έκρυθμη υγειονομική κατάσταση. Ο κορωνοϊος έχει μολύνει ήδη 520.000 Νοτιοαφρικανούς, προκαλώντας 9.800 θανάτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή