ΚΟΣΜΟΣ

Βηρυτός: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τη φονική έκρηξη

Βηρυτός: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τη φονική έκρηξη

Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού ανήλθε σε 154, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων NNA, επικαλούμενο τον υπουργό Υγείας του Λιβάνου.

Ο υπουργός Χαμάντ Χάσαν είπε πως ένας στους πέντε από τους περίπου 5.000 ανθρώπους που τραυματίστηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, χρειάστηκε νοσηλεία και πως 120 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αξίζει να σημειώθεί πως κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις στη Βηρυτό, μεταξύ εξαγριωμένων διαδηλωτών και της αστυνομίας, καθώς η οργή των Λιβανέζων έχει στραφεί ενάντια σε όλη την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Την ίδια ώρα, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) σχεδιάζει να εισαγάγει αλεύρι σίτου και δημητριακά για τους φούρνους και τους μύλους ώστε να αποτραπεί μια έλλειψη τροφίμων στον Λίβανο, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών.

«To WFP ανησυχεί ότι η έκρηξη και η καταστροφή στο λιμάνι θα επιδεινώσουν την ήδη δυσοίωνη κατάσταση διατροφικής ασφάλειας — που έχει επιδεινωθεί λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα και της πανδημίας COVID-19», δήλωσε μια εκπρόσωπος ενόψει μιας ενημέρωσης του ΟΗΕ στη Γενεύη και πρόσθεσε ότι η υπηρεσία θα διανείμει δέματα τροφίμων σε χιλιάδες οικογένειες.

Διαβάστε ακόμη

Το λιμάνι της Τρίπολης έτοιμο να δεχθεί την κίνηση της Βηρυτού

Στήριξη από Μακρόν στον Λίβανο

Εκρηξη στη Βηρυτό: 16 άτομα υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας