Δεσμεύσεις από Ε.Ε. και ΗΠΑ για παροχή βοήθειας στον Λίβανο

Δεσμεύσεις από Ε.Ε. και ΗΠΑ για παροχή βοήθειας στον Λίβανο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μεταβαίνει αύριο στη Βηρυτό, όπως αναφέρει ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Σαρλ Μισέλ σημειώνει ότι «ταξιδεύω αύριο στη Βηρυτό για να εκφράσω την αλληλεγγύη της Ευρώπης προς τον λαό του Λιβάνου».

Ο κ. Μισέλ συμπληρώνει ότι «είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι, είμαστε στο πλευρό όλων εκείνων που έχουν πληγεί και θα παρέχουμε βοήθεια» ενώ επισημαίνει ότι θα έχει συναντήσεις «με τον Πρόεδρο του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, τον Πρόεδρο της Βουλής Ναμπί Μπέρι και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Υπουργών Χασάν Ντιάμπ».

Υπενθυμίζεται ότι τη Βηρυτό επισκέφθηκε χθες και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, απ' όπου και απέστειλε διπλό μήνυμα για οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια από τη Γαλλία στον λαό του Λιβάνου, που δοκιμάζεται σκληρά, ιδιαίτερα μετά την εφιαλτική έκρηξη της Τρίτης στη Βηρυτό, αλλά και πίεση για βαθιά πολιτική μεταρρύθμιση. 

Δέσμευση για 17 εκατ. δολάρια από ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύθηκαν να παράσχουν πάνω από 17 εκατομμύρια δολάρια αρχική βοήθεια για τον Λίβανο, όπως δήλωσε σήμερα η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία στη Βηρυτό αναφέρει πως η αρωγή περιλαμβάνει διατροφική βοήθεια, ιατρικό εξοπλισμό και οικονομική βοήθεια για τον λιβανέζικο Ερυθρό Σταυρό. «Ανακοινώσεις για επιπλέον βοήθεια και αρωγή θα ακολουθήσουν προσεχώς», προστίθεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή