Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους της Air India Express – Στους 18 οι νεκροί

Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους της Air India Express – Στους 18 οι νεκροί

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακτήθηκαν από το σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος του ινδικού επιβατικού αεροσκάφους της Air India Express ο καταγραφέας δεδομένων πτήσεως και ο καταγραφέας συνομιλιών του πληρώματος στο πιλοτήριο, σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας.

Με το αεροσκάφος, που συνετρίβη την Παρασκευή, εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης στην πόλη Κόζικοντ, επαναπατρίζονταν Ινδοί που είχαν εγκλωβιστεί στο Ντουμπάι λόγω της πανδημίας. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι νεκροί ανέρχονται σε 18. Η πτήση μετέφερε 190 άτομα συνολικά, επιβάτες και πλήρωμα.

Ο πιλότος του αεροπλάνου και ο συγκυβερνήτης ήταν μεταξύ αυτών που έχασαν τη ζωή τους, όταν το αεροσκάφος ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης και κόπηκε στα δύο, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της περιοχής Μαλαπούραμ στη νότια πολιτεία της Κεράλα, K. Γκοπαλακρίσναν.

«Όλοι οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και υποβάλλονται επίσης σε τεστ για COVID-19», σημείωσε.

Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους της Air India Express – Στους 18 οι νεκροί-1

Το Boeing-737 ξέφυγε από διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου Καλικούτ όταν προσέκρουσε με τη μύτη στο έδαφος. 

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας, Χάρντεπ Σινγκ Πούρι δήλωσε χθες ότι οι αρχές κατάφεραν να σώσουν τους περισσότερους επιβάτες επειδή το αεροπλάνο δεν έπιασε φωτιά ενώ κατέβαινε στην πλαγιά στο τέλος του διαδρόμου.

Η συντριβή αυτή του αεροσκάφους είναι το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στην Ινδία από το 2010, όταν μια άλλη πτήση της ίδιας εταιρείας, που προερχόταν και εκείνη από το Ντουμπάι, ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης στην πόλη Μάνγκαλορ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 158 άνθρωποι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή