Ενταση στη Βηρυτό: Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών που προσπάθησαν να φτάσουν στο κοινοβούλιο

Ενταση στη Βηρυτό: Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών που προσπάθησαν να φτάσουν στο κοινοβούλιο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου σε διαδήλωση στο κέντρο της Βηρυτού, στον απόηχο της πολύνεκρης έκρηξης που συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να απωθήσει διαδηλωτές, οι οποίοι προσπαθούσαν να σπάσουν οδόφραγμα, προκειμένου να φτάσουν στο κτίριο του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Reuters.

Περίπου 7.000 οργισμένοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης, καλώντας την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Ορισμένοι εξ αυτών πέταξαν πέτρες.

Η έκρηξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου στοίχισε τη ζωή σε 154 ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 5.000 άνθρωποι.

Πάνω από 60 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται

Πάνω από 60 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται στη Βηρυτό, τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη στο λιμάνι που κατέστρεψε την πρωτεύουσα του Λιβάνου και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 150 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι τουλάχιστον 120 από τους 5.000 και πλέον τραυματίες από την έκρηξη της Τρίτης βρίσκονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος-έκρηξη: Ανακοινώθηκε η παραίτηση τριών βουλευτών του κόμματος Καταέμπ

Φουάτ Οκτάι: Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του λιμανιού της Βηρυτού

Οι επιπτώσεις της έκρηξης στην ανθρωπιστική κρίση του Λιβάνου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή