ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε η υπουργός Ενημέρωσης του Λιβάνου

Παραιτήθηκε η υπουργός Ενημέρωσης του Λιβάνου

Η υπουργός Ενημέρωσης του Λιβάνου Μανάλ Αμπντέλ Σαμάντ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή της, επικαλούμενη την αποτυχία της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις και τη φονική έκρηξη που συντάραξε τη Βηρυτό την Τρίτη.

«Ζητώ συγνώμη από τους Λιβανέζους, τις προσδοκίες των οποίων αποτύχαμε να πραγματώσουμε, καθώς αλλαγές δεν έγιναν… και, μετά την τρομακτική καταστροφή στη Βηρυτό, παραιτούμαι από την κυβέρνηση», δήλωσε η Αμντέλ Σαμάντ σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al-Jadeed TV.

Από την τεράστια έκρηξη που έπληξε το λιμάνι της Βηρυτού την Τρίτη, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 158 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 6.000 άλλοι.

Σημειώνεται ότι η έκρηξη της 4ης Αυγούστου έχει πυροδοτήσει την οργή των πολιτών στον Λίβανο καθώς κατηγορούν τα μέλη της κυβέρνησης για αμέλεια καλώντας την παραίτησή τους αλλά και την τιμωρία τους.

Το Σάββατο ξέσπασαν βίαιες ταραχές στην πρωτεύουσα Βηρυτό καθώς διαδηλωτές έκαναν έφοδο το βράδυ στα κεντρικά της Ένωσης Τραπεζών βάζοντας φωτιά εκεί προτού τους απωθήσουν στρατιώτες. Έφοδος πραγματοποιήθηκε και στο κτίριο του υπουργείου Ενέργειας.

Την ίδια ώρα, άλλες ομάδες διαδηλωτών πολιορκούσαν τα κτίρια των υπουργείων Εξωτερικών, όπου έκαψαν και ένα πορτραίτο του προέδρου Μισέλ Αούν, αλλά και Εμπορίου. Στις χθεσινές συγκρούσεις έχασε τη ζωή του και ένας αστυνομικός. 

Διαβάστε επίσης

Βηρυτός: Νεκρός αστυνομικός σε συγκρούσεις με διαδηλωτές – Πρόωρες εκλογές προτείνει ο πρωθυπουργός