Παρίσι: Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα σε πολυσύχναστα σημεία

Παρίσι: Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα σε πολυσύχναστα σημεία

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχρεωτική είναι από σήμερα Δευτέρα η χρήση μάσκας στις πιο πολυσύχναστες συνοικίες του Παρισιού, με στόχο να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοιού.

Το μέτρο αφορά περισσότερους από 100 δρόμους σχεδόν σε όλα τα διαμερίσματα της πόλης. Πρόκειται κυρίως για τις προκυμαίες του Σηκουάνα, τις πολύ τουριστικές συνοικίες όπως ο Λόφος της Μονμάρτης, τις εμπορικές οδούς.

Το μέτρο, το οποίο έχει διάρκεια ενός μήνα αλλά μπορεί να παραταθεί, ελήφθη, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, για να σταματήσει η νέα διάδοση του ιού που δημιουργεί φόβους για ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Καθιστώντας υποχρεωτική τη μάσκα, το Παρίσι ακολουθεί το παράδειγμα άλλων γαλλικών πόλεων όπως η Νίκαια, η Μασσαλία ή η Λιλ, αλλά και άλλων χωρών, από το Βέλγιο μέχρι τη Ρουμανία ή και σχεδόν το σύνολο της Ισπανίας, όπου από το τέλος Ιουλίου ενισχύθηκαν τα υγειονομικά μέτρα.

Από την πλευρά τους, οι Ιταλοί ανησυχούν για την κατάσταση στους Ευρωπαίους γείτονές τους. «Γαλλία, Ισπανία, Βαλκάνια: η Ιταλία είναι περικυκλωμένη», προειδοποιεί η εφημερίδα Il Corriere della Sera. Η ιταλική χερσόνησος κατέγραψε χθες, Κυριακή, δύο νεκρούς, τον χαμηλότερο απολογισμό από τις 21 Φεβρουαρίου, όταν είχαν ανακοινωθεί οι πρώτοι θάνατοι στην επικράτειά της. Μολονότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι λιγότερο καλός (+463 σε 24 ώρες), η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο, σύμφωνα με τις αρχές.

Στο μεταξύ, στη Γερμανία, δεκάδες χιλιάδες παιδιά επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα στα σχολεία σε τέσσερα ομόσπονδα κρατίδια. Στο Βερολίνο, όπου τα σχολεία άνοιξαν σήμερα για τη νέα σχολική χρονιά, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί φορούσαν μάσκα, με εξαίρεση τις αίθουσες διδασκαλίας και το προαύλιο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή