Στόλτενμπεργκ: Η κατάσταση στην Ανατ. Μεσόγειο να επιλυθεί με πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης

Στόλτενμπεργκ: Η κατάσταση στην Ανατ. Μεσόγειο να επιλυθεί με πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να επιλυθεί με πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, σημείωσε ότι συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση στην περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ενημέρωσε τον κ. Στόλτενμπεργκ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας που υποσκάπτει τη σταθερότητα στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή.

Είχε προηγηθεί το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, προς ενημέρωσή του επίσης για τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου αναφορικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης καθώς και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Ορούτς Ρέις

Τονίζεται ότι από το απόγευμα εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχει εισέλθει το Ορούτς Ρέις

Ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή δεν διεξάγει έρευνες λόγω του θορύβου που προκαλείται από τις πολλές ναυτικές μονάδες που πλέουν στην περιοχή.

Νωρίτερα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε μήνυμα πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό, καλώντας την Τουρκία να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές της που υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Από την πλευρά του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η Τουρκία έχει τις δυνάμεις και την ικανότητα να καταστρέψει όλες τις «συμμαχίες του κακού» που, όπως υποστηρίζει, έχουν συγκροτηθεί εις βάρος της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου: Προς το συμφέρον μας η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία – Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα

Αρθρο Ντ. Μπακογιάννη στην «Κ»: Η στρατηγική για ισχυροποίηση των ελληνικών θέσεων και συμφερόντων

Αποψη: Εξοπλισμοί και συγγενικές παθογένειες

Η κρίση μετά την κρίση

Αρθρο Χρ. Ροζάκη στην «Κ»: Προς τα πού οδεύουν οι διερευνητικές;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή