Ακάρ: Η Τουρκία αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Ακάρ: Η Τουρκία αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της «Γαλάζιας Πατρίδας»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα και την ικανότητα «να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη “Γαλάζια Πατρίδα” που περιλαμβάνει και την Κύπρο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ.

Σε δηλώσεις του, σύμφωνα με το CNN Turk, σημείωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του Ορούτς Ρέις.

Νέες έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο προαναγγέλλει η Αγκυρα

Νωρίτερα, νέες έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο προανήγγειλε η Αγκυρα.

Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θα εκδώσει νέες σχετικές άδειες έως το τέλος Αυγούστου.

Αυστηρό μήνυμα Δένδια

Να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα κάλεσε την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί τελετελεσμένα και θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Σε δήλωση του, σημείωσε ότι μετά από τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, με θέμα την διευρυνόμενη τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα.

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του πρωθυπουργού με τις πολιτικούς αρχηγούς – Μαξίμου: Επιδίωξη η συνεννόηση

Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε το μεσημέρι ο γύρος τηλεφωνικών επαφών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Μητσοτάκης τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, «σταθερή επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη είναι η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και ο εποικοδομητικός διάλογος για τα εθνικά θέματα».

Διαβάστε επίσης:

Νέες έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο προαναγγέλλει η Αγκυρα

Στα 52 ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το «Ορούτς Ρέις»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή