Δυσπιστία Γερμανίας για το ρωσικό εμβόλιο

Δυσπιστία Γερμανίας για το ρωσικό εμβόλιο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν εξέφρασε την Τετάρτη τη δυσπιστία του για το γεγονός ότι η Ρωσία θα γίνει η πρώτη χώρα που χορήγησε την έγκρισή της για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, λέγοντας ότι είναι βασικό να έχουμε ένα ασφαλές, δοκιμασμένο προϊόν και όχι απλώς να είμαστε πρώτοι.

Το εμβόλιο της Ρωσίας, το οποίο θα ονομάζεται «Sputnik V» ως φόρος τιμής στον πρώτο δορυφόρο στον κόσμο που εκτοξεύτηκε από τη Σοβιετική Ένωση, δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τις τελικές δοκιμές του. Η κανονιστική της έγκριση ήρθε μετά από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους.

«Δεν έχει σημασία το να είναι κανείς πρώτος, το σημαντικό είναι να έχουμε ένα αποτελεσματικό, δοκιμασμένο και επομένως ασφαλές εμβόλιο», δήλωσε ο Σπαν στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

«Για να έχουμε εμπιστοσύνη σε ένα τέτοιο εμβόλιο, νομίζω ότι είναι πολύ, πολύ σημαντικό, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, να κάνουμε σωστά μελέτες, τις σχετικές εξετάσεις και ειδικά να τις δημοσιοποιήσουμε. Το πρόβλημα είναι ότι γνωρίζουμε πολύ λίγα γι 'αυτό καθώς οι ρωσικές αρχές δεν είναι πολύ διαφανείς», είπε.

Διαβάστε επίσης

Επιφυλάξεις επιστημόνων για το ρωσικό εμβόλιο

Κορωνοϊός: «Sputnik V» το όνομα του ρωσικού εμβολίου- Παραγγελίες από 20 χώρες

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή