Λίβανος: Δεν έχουμε κρίση αποθεμάτων

Λίβανος: Δεν έχουμε κρίση αποθεμάτων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λίβανος έχει 32.000 τόνους αλεύρων, περά από τους 110.000 τόνους που έχουν φθάσει ή θα φθάσουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Ραούλ Νεχμέ.

«Αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρκετό για τέσσερις μήνες. Δεν έχουμε κρίση αποθεμάτων, ούτε κρίση ψωμιού» επεσήμανε ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Την Τρίτη, Έκθεση των ΟΗΕ ανέφερε ότι ο Λίβανος έχει προμήθειες σιτηρών για μόλις έξι εβδομάδες.

Πάντως, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα στέλνει 17.000 τόνους αλεύρι ως την πρώτη δόση ενός σχεδίου τροφοδοσίας 50.000 τόνων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή, η λιβανέζικη κυβέρνηση, σε αντίθεση με πολλά άλλα κράτη που εξαρτώνται από τις εισαγωγές σίτου, δεν διατηρούσε στρατηγικά αποθέματα και όλα τα ιδιωτικά αποθέματα σίτου, που ήταν αποθηκευμένα σε σιλό στο λιμάνι της Βηρυτού, καταστράφηκαν στην έκρηξη που συγκλόνισε την πόλη στις 4 Αυγούστου.

Ο Νέχμε δήλωσε ότι το υπουργείο του σχεδίαζε να δημιουργήσει κρατικά αποθέματα με 40.000 τόνους σίτου αλλά τα σχέδια αυτά δεν υλοποιήθηκαν πριν από την έκρηξη.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση του Λιβάνου παραιτήθηκε τη Δευτέρα, αλλά ο πρόεδρος Μισέλ Αούν ζήτησε από τα μέλη της να παραμείνουν στις θέσεις τους, με υπηρεσιακή ιδιότητα έως ότου σχηματιστεί ένα νέο υπουργικό συμβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή