Εκτροχιασμός τρένου στη Σκωτία με τρεις νεκρούς

Εκτροχιασμός τρένου στη Σκωτία με τρεις νεκρούς

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε εκτροχιασμό τρένου που σημειώθηκε χθες το πρωί 15 χλμ. νότια του Αμπερντίν στη Σκωτία.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνεται και ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία Μεταφορών. Εξι επιβάτες νοσηλεύονταν με τραύματα, αλλά η κατάστασή τους δεν ενέπνεε ανησυχία, σύμφωνα με τις Αρχές.

Οι τοπικές αρχές έθεσαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με περισσότερα από 30 οχήματα υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών να βρίσκονται επιτόπου. Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Σκωτίας αντιμετώπιζε προβλήματα τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων.

Λίγες ώρες αργότερα στο Κοινοβούλιο του Εδιμβούργου, η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον περιέγραψε το περιστατικό στην ταχεία που συνέδεε το Αμπερντίν με τη Γλασκώβη ως «πολύ σοβαρό δυστύχημα». Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε: «Θλίβομαι που μαθαίνω για το πολύ σοβαρό περιστατικό στο Αμπερντίν και εύχομαι κάθε καλό σε όσους επηρεάστηκαν από το δυστύχημα».

Από τις οικογενειακές διακοπές του στην Ιταλία επέστρεψε επειγόντως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Network Rail, Αντριου Χέινς, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας του BBC. Η εταιρεία, σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, έχει στην ευθύνη της τη συντήρηση του εκτεταμένου σιδηροδρομικού δικτύου της Βρετανίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Στόουνχεϊβεν, έξω από το Αμπερντίν, κατά τη διάρκεια καταιγίδας με έντονη βροχόπτωση, που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις σε πολλά σημεία της κεντρικής και ανατολικής Σκωτίας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κ. Στέρτζον, το σημείο δυσχεραίνει το έργο των συνεργείων αποκατάστασης του δικτύου, καθώς κάποιοι από τους συρμούς που εκτροχιάστηκαν βρίσκονται σε πλαγιά λόφου.

Οι δραστικές περικοπές προϋπολογισμού στις σιδηροδρομικές υποδομές, τις οποίες υιοθέτησαν οι τρεις τελευταίες συντηρητικές κυβερνήσεις της Βρετανίας, απειλούν την ασφάλεια και έχουν περιορίσει την αποτελεσματικότητα του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, όπως υποστηρίζουν τα συνδικάτα σιδηροδρομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή