Σταθερό προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν

Σταθερό προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερό παραμένει το δημοσκοπικό προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν έναντι του αντιπάλου του και νυν κατοίκου του Λευκού Οίκου, Ντόναλντ Τραμπ, λιγότερο από τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Νέα έρευνα εθνικής κλίμακας, η οποία δημοσιεύθηκε λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της επιλογής της γερουσιαστού Κάμαλα Χάρις ως υποψήφιας αντιπροέδρου των Δημοκρατικών, δείχνει την ψαλίδα μεταξύ των υποψηφίων να παγιώνεται στις 10 δημοσκοπικές μονάδες, με τον Μπάιντεν να καταλαμβάνει ποσοστό της τάξεως του 51% και τον Τραμπ να κυμαίνεται στο 41%. Η δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μόνμαουθ, διαπίστωσε επίσης πως μόλις το 4% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να παραμένει αναποφάσιστο για την επιλογή του στις επικείμενες προεδρικές εκλογές – ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο από τις αντίστοιχες δημοσκοπήσεις στις εκλογές του 2016.

Παράλληλα, νέες δημοσκοπήσεις που επικεντρώνονται σε κρίσιμες πολιτείες βρίσκουν τον τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να απολαμβάνει σημαντικό προβάδισμα. Στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, την οποία ο Τραμπ κέρδισε το 2016 με περιορισμένο ποσοστό, εξασφαλίζοντας σημαντικό αριθμό εκλεκτόρων, τρεις έρευνες εμφανίζουν τον Μπάιντεν να προηγείται με ποσοστό της τάξεως του 5%, ενώ η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της πολιτείας αξιολογεί αρνητικά την τετραετία του Τραμπ στον προεδρικό θώκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή