Τα παράπονα Τραμπ για την «πίεση» του νερού, φέρνουν αλλαγές στα ντους

Τα παράπονα Τραμπ για την «πίεση» του νερού, φέρνουν αλλαγές στα ντους

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να χαλαρώσει τους κανονισμούς που περιορίζουν την όγκο  του νερού που ρέει από τα «τηλέφωνα» των  ντους,  σχεδιάζει η αμερικανική κυβέρνηση ύστερα από παράπονα του Προέδρου Τραμπ για τις δυσκολίες που έχει να περιποιηθεί με χαμηλή πίεση τα μαλλιά του.

Ο σχετικός κανονισμός που ισχύει στις ΗΠΑ  από το 1992 προβλέπει ότι οι κεφαλές των ντους  δεν μπορούν να «αναλώνουν»  περισσότερα από 9,5 λίτρα νερού το λεπτό (2,5 γαλόνια)

Ωστόσο το Υπουργείο Ενέργειας εισηγήθηκε χθες την αλλαγή του κανονισμού προτείνοντας  το πλαφόν στον όγκο του νερού να περιοριστεί στο κάθε στόμιο του  «τηλεφώνου»  και όχι σε όλο το εξάρτημα, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει έως και πενταπλασιασμό του δαπανώμενου νερού.

Των προτάσεων αυτών  -που ήδη επικρίνονται ως «ανόητες» –  είχαν προηγηθεί σχόλια του Τραμ τον περασμένο μήνα από τον Λευκό  Οίκο:

«Δείτε τώρα τα ‘τηλέφωνα’. Πας να κάνεις ένα ντους και το νερό δεν βγαίνει. Θες να πλύνεις τα χέρια σου, νερό δεν κατεβαίνει. Οπότε τι κάνεις; Μένεις απλά εκεί περισσότερη ώρα ή μένεις στο ντους περισσότερη ώρα;  Ξέρετε τα μαλλιά μου, δεν ξέρω για τα δικά σας, πρέπει να είναι τέλεια».

Η πρόταση Τραμπ είναι πιθανό να προσβληθεί στα δικαστήρια, εάν προχωρήσει, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Reuters.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή