Παπαράτσι στην υπηρεσία Ιταλών πολιτικών

Παπαράτσι στην υπηρεσία Ιταλών πολιτικών

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάλλον έδωσε το πράσινο φως ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι στους φωτογράφους προκειμένου να τον απαθανατίσουν σε έναν ρομαντικό περίπατο, χεράκι χεράκι, με τη νέα του σύντροφο. Μοναδικός στόχος του, να πάρει εκδίκηση από την πρώην φιλενάδα του. Είναι προφανές ότι η συνεργασία παπαράτσι και πολιτικών καλά κρατεί στην Ιταλία.

Ο Μπερλουσκόνι, 83 ετών σήμερα, απαθανατίστηκε, με τη βοήθεια τηλεφακού, ενώ έκανε περίπατο στην αποβάθρα της εξοχικής έπαυλής του, στη Σαρδηνία, με τη βουλευτή Μάρτα Φασίνα, 30 Μαΐων.

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε λίγες ημέρες αφότου η πρώην αρραβωνιαστικιά του, Φραντσέσκα Πασκάλε, 35 ετών, συγκλόνισε την ιταλική κοινή γνώμη με μία φωτογραφία που την εμφάνιζε να κάνει ηλιοθεραπεία γυμνόστηθη σε ένα κότερο και να φιλάει το αστέρι της ποπ, Πάολα Τούρτσι, 55 ετών.

Παπαράτσι στην υπηρεσία Ιταλών πολιτικών-1

Mάγος στην εκμετάλλευση της λεγόμενης «φωτογραφικής ευκαιρίας» αποδεικνύεται ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος επέτρεψε στους παπαράτσι να τον απαθανατίσουν, με τηλεφακό, ενώ έκανε περίπατο χεράκι χεράκι με τη νέα σύντροφό του στη Σαρδηνία. Μοναδικός στόχος του, εκτιμούν Ιταλοί δημοσιογράφοι, ήταν να εκδικηθεί την πρώην αρραβωνιαστικιά του, η οποία φωτογραφήθηκε γυμνόστηθη να κάνει ηλιοθεραπεία σε κότερο και να φιλάει μια τραγουδίστρια της ποπ σκηνής. 

Ο Μπερλουσκόνι, που διατηρούσε σχέση με την Πασκάλε επί τουλάχιστον μία δεκαετία, χώρισε τον Μάρτιο, αφού της κατέβαλε το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Οπως τονίζει η δημοσιογράφος της Corriere della Sera Κάντινα Μορβίγιο, «ήταν η σωστή στιγμή για τη φωτογράφιση με τη νέα του φιλενάδα». Μάλιστα η δημοσιογράφος επισημαίνει ότι το πολυτελές φόρεμα που φορούσε η νεαρή γυναίκα κατά τον απλό θερινό περίπατό της στην αποβάθρα είναι αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι τίποτα δεν είχε αφεθεί στην τύχη.

Μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, πιο επιδέξιο στη διαχείριση των παπαράτσι είναι το Κίνημα Πέντε Αστέρων. Η φωτογράφιση του Λουίτζι ντι Μάιο, σημερινού υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας, με τη νέα του σύντροφο σε πάρκο της Ρώμης πέρυσι, δεν ήταν τίποτα άλλο από μια απόπειρά του «να κλέψει την παράσταση» από τον τότε κομματικό εταίρο του, Ματέο Σαλβίνι, που είχε φωτογραφηθεί σε εκδηλώσεις με τη νέα του σύντροφο.

Η «συνεργασία» παπαράτσι και πολιτικών στην Ιταλία δεν είναι κάτι νέο. Αντιθέτως, χρονολογείται από το 1950, την εποχή που οι φωτογράφοι κυνηγούσαν τους αστέρες του ιταλικού κινηματογράφου στη Βία Βένετο της Ρώμης και οι καβγάδες μαζί τους ήταν σχεδόν πάντα σκηνοθετημένοι. Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα, απλώς σήμερα στο στόχαστρο των αδιάκριτων φωτογράφων έχουν μπει και πολιτικοί. Ομως, όπως όλοι αναγνωρίζουν, «σπάνια φωτογραφίζει κανείς έναν πολιτικό, εκτός και αν το επιθυμεί ο ίδιος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή