Η αληθινή ιστορία του Χάρι και της Μέγκαν

Η αληθινή ιστορία του Χάρι και της Μέγκαν

3' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υποτίθεται ότι θα ήταν μια ευτυχισμένη ιστορία: Δύο άνθρωποι ερωτεύονται, παντρεύονται, φέρνουν στον κόσμο ένα παιδί, υπηρετούν τη βασίλισσα, τέλος». Αν η ζωή του Χάρι και της Μέγκαν είχε εξελιχθεί όπως περιγράφεται στο βιβλίο, το «Finding freedom-Βρίσκοντας την ελευθερία» δεν θα συγκαταλεγόταν στα πιο πολυαναμενόμενα βιβλία του φετινού καλοκαιριού, έχοντας ήδη σκαρφαλώσει στην κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ του Amazon. Αντιθέτως, το υλικό που είχαν στη διάθεσή τους οι συγγραφείς, Ομιντ Σκόμπι και Κάρολιν Ντουράντ, έμπειροι και οι δύο δημοσιογράφοι του βασιλικού ρεπορτάζ σε μια πληθώρα μέσων ενημέρωσης, είχε όλα τα συστατικά για τη συγγραφή ενός συναρπαστικού στόρι, βγαλμένου σαν από παραμύθι: ένας νεαρός πρίγκιπας που ερωτεύεται μια κοινή θνητή, οι μηχανορραφίες του παλατιού, οι αντιδράσεις της οικογένειάς, η γέννηση του παιδιού τους, η ρήξη.

«Διαπιστώσαμε ότι ο τρόπος που απεικόνιζαν κάποια βρετανικά ταμπλόιντ το ζευγάρι μετέφερε μια εικόνα τους πολύ διαφορετική από ό,τι εμείς βλέπαμε όταν καλύπταμε τους Σάσεξ ως ρεπόρτερ. Το ίδιο αισθάνονταν και οι άνθρωποι που ήταν κοντά τους, οι φίλοι τους, οι οποίοι είχαν ενοχληθεί. Νιώσαμε λοιπόν ότι ήταν η σωστή στιγμή να γράψουμε την ιστορία ζωής του Χάρι και της Μέγκαν, ώστε να παρουσιάσουμε τον αληθινό τους χαρακτήρα» εξηγεί ο Ομιντ Σκόμπι αμέσως μόλις με καλημερίζει από το καθιστικό του σπιτιού του στο Λονδίνο. Η κάμερα αποκαλύπτει έναν νεαρό άνδρα, χαλαρό, ευδιάθετο, σίγουρα ενθουσιασμένο με την κυκλοφορία του βιβλίου.

Επειδή έχουν υπάρξει πολλές φήμες για την εμπλοκή του ζευγαριού στο βιβλίο, σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται για τα προσωπικά τους ημερολόγια, ούτε υπήρξε οποιαδήποτε συμβολή τους στη συγγραφή. «Πρόκειται για μια ανεπίσημη, μη εξουσιοδοτημένη βιογραφία. Λόγω των τόσων αρνητικών επιθέσεων που το ζευγάρι δεχόταν από τον Τύπο, οι άνθρωποι που ήταν δίπλα τους ήθελαν να τους υπερασπιστούν και να πουν την αλήθεια. Μιλήσαμε με περισσότερες από εκατό διαφορετικές πηγές, φίλους παλιούς και τωρινούς του ζευγαριού, ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκαν ανά τα χρόνια, αλλά και ανθρώπους που ήταν και είναι κοντά στα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, γιατί θέλαμε και τη δική τους πλευρά, ώστε να έχουμε μια ισορροπία και μια ευρύτητα στην κάλυψη των γεγονότων». Σκοπός τους, ξεκαθαρίζει, δεν ήταν να υπερασπιστούν τον Χάρι και τη Μέγκαν, «αυτό που θέλαμε ήταν να βρούμε την αλήθεια πίσω από φήμες και κουτσομπολιά που δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς. Μία φήμη που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι η Μέγκαν ήταν αγενής στην Κέιτ σε μια πρόβα για τα φορέματα των παρανύμφων και η Κέιτ ξέσπασε σε κλάματα. Υπήρξε επίσης η παρανόηση ότι το ζευγάρι είχε εκπλήξει την οικογένεια όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τα βασιλικά του καθήκοντα. Οπως όμως θα διαβάσετε, μιλούσαν ανοιχτά για όσα τους δυσκόλευαν και θα ήθελαν να αλλάξουν, αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές μιλούσαν σε ώτα μη ακουόντων. Γι’ αυτό τελικά αρκετούς μήνες αργότερα ένιωσαν ότι έπρεπε να δημοσιοποιήσουν τις προθέσεις τους. Δεν είναι αλήθεια ότι το παλάτι εξεπλάγη».

Για τους αναγνώστες ωστόσο στις σελίδες του βιβλίου υπάρχουν πολλές εκπλήξεις, άγνωστα γεγονότα και ιστορίες από τη γνωριμία, τα πρώτα ραντεβού, τον μυστικό αρραβώνα στην Μποτσουάνα, λεπτομέρειες για τις σχέσεις τους με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. «Είναι όμως τελικά η ιστορία μιας διαφορετικής, πολύ ξεχωριστής γυναίκας, που παντρεύτηκε στον οίκο Ουίνδσορ, κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να ταιριάξει και να λειτουργήσει, αλλά δυστυχώς ο θεσμός της μοναρχίας δεν μπόρεσε να αγκαλιάσει και να εντάξει μια γυναίκα μεικτής καταγωγής, πρώην ηθοποιό».

Το βιβλίο λοιπόν παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που έχουν διαμορφώσει για τους Σάσεξ όσοι παρακολουθούν τα κουτσομπολίστικα ρεπορτάζ των βρετανικών ταμπλόιντ. «Είναι δύο άνθρωποι συμπονετικοί, νοιάζονται για τους άλλους, προσπάθησαν πολύ να λειτουργήσουν μέσα στον θεσμό της μοναρχίας. Συχνά τους φερόμαστε σαν να γύρισαν την πλάτη τους στη βασιλική οικογένεια. Η αλήθεια είναι ότι έκαναν προσπάθειες, αλλά ο θεσμός τελικά τους απογοήτευσε. Υπάρχει αυτή η παρανόηση ότι η Μέγκαν έπεισε τον Χάρι να απομακρυνθεί από την οικογένεια. Για όποιον γνωρίζει τον Χάρι, πόσο πάλεψε μέσα στη φούσκα της βασιλικής ζωής και πόσο τον έλκυε η ζωή εκτός θεσμού, δεν ήταν έκπληξη η απόφασή του. Είναι πολύ πιθανόν ότι αυτό θα συνέβαινε όποια και αν ήταν η σύζυγός του· θα την προστάτευε με κάθε κόστος».

Δεν είχαν προς το παρόν κάποια αντίδραση από τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ, λέει: «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα ήθελαν να διαβάσουν ένα βιβλίο για αυτούς. Κάποια από όσα αναφέρονται στο βιβλίο είναι γεγονότα που το ζευγάρι ίσως δεν θα ήθελε να ξαναθυμηθεί». Κλείνοντας τον ρωτώ αν έχουν ήδη δεχθεί πρόταση για να μεταφερθεί το βιβλίο στην οθόνη. Υπάρχει ενδιαφέρον μου απαντά, αλλά είναι νωρίς, η ιστορία του Χάρι και της Μέγκαν έχει ακόμα πολλά κεφάλαια. «Εκτός αν το βιβλίο γίνει η… εικοστή σεζόν του “The Crown” ή “The Crown, η νέα γενιά”» συμπληρώνει γελώντας.

Το βιβλίο «Finding freedom- Βρίσκοντας την ελευθερία» κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή