Συνεδριάζει το Συβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. – Στην ατζέντα η Ανατ. Μεσόγειος

Συνεδριάζει το Συβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. – Στην ατζέντα η Ανατ. Μεσόγειος

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 μ.μ. η τηλεδιάσκεψη του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως έκανε γνωστό η εκπρόσωπος του Ζοζέπ Μπορέλ, Ναμπίλα Μασράλι.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής προεδρεύει της τηλεδιάσκεψης, στην ατζέντα της οποίας βρίσκονται οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και η κατάσταση στη Λευκορωσία και η συμφωνία Ισραήλ – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μεταξύ άλλων.

Στο έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., o υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη από κοινού με τον Αυστριακό ομόλογό του, με τον οποίο συναντήθηκε στη Βιέννη.

Κατά την επίσκεψή του στην αυστριακή πρωτεύουσα, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Διαβάστε επίσης:

Απειλές Ερντογάν και Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας για το «Ορούτς Ρέις»

Γερμανία: Νέα παρέμβαση για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατ. Μεσόγειο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή