ΥΠΕΞ Αυστρίας: Οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο

ΥΠΕΞ Αυστρίας: Οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας παραβιάζουν διεθνείς νόμους και η Ε.Ε. πρέπει να επιδείξει πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο, ανέφερε σε μήνυμα του μέσω Twitter ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Ο κ. Σάλενμπεργκ είχε την Παρασκευή στη Βιέννη συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, ο οποίος το απόγευμα συναντήθηκε στην αυστριακή πρωτεύουσα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον κ. Πομπέο για τις τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει «πολύ ανήσυχος και σε κατάσταση συναγερμού», ήδη κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο το μεσημέρι, τονίζοντας ότι «η κατάσταση είναι επικίνδυνη και μπορεί να κλιμακωθεί», και ότι η Ευρώπη πρέπει να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στην Τουρκία.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών είχε τονίσει πως οι επικίνδυνες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ανησυχητικές.

Ασκώντας κριτική στην στάση της Τουρκίας, επισήμανε ότι «η τουρκική πολιτική – μεταξύ άλλων στη Λιβύη και στη Συρία – όπως επίσης πρόσφατα η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, θα πρέπει να μας κινητοποιήσει στην Ευρώπη σε αλλαγή σκέψης. Για το λόγο αυτό, η Αυστρία συνεχίζει να ζητά την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

 

Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων: Διαφωνία Γερμανίας – Ελλάδας για Τουρκία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή