Νέα επίθεση Αγκυρας κατά Μπάιντεν: Τελείωσαν οι εποχές που διατάζατε την Τουρκία

Νέα επίθεση Αγκυρας κατά Μπάιντεν: Τελείωσαν οι εποχές που διατάζατε την Τουρκία

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα επίθεση στον Τζο Μπάιντεν  για το περιεχόμενο παλαιότερης συνέντευξής του στην οποία χαρακτήριζε «αυταρχικό ηγέτη» τον Ερντογάν εξαπέλυσε η Αγκυρα.

Αυτή τη φορά με ανάρτηση του στο twitter ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει ότι η ανάλυση του Τζο Μπάιντεν για την Τουρκία βασίζεται σε «καθαρή άγνοια, αλαζονεία και υποκρισία».

«Η ανάλυση του Τζο Μπάιντεν για την Τουρκία βασίζεται σε καθαρή άγνοια, αλαζονεία και υποκρισία. Οι ημέρες που διατάζατε την Τουρκία έχουν τελειώσει. Αλλά αν ακόμα νομίζετε ότι μπορείτε να το κάνετε, πολύ ευχαρίστως. Θα πληρώσετε το τίμημα».

Στο επίμαχο βίντεο ο Μπάιντεν δηλώνει λέει ότι «ανησυχεί πολύ» μεταξύ άλλων σχετικά με την προσέγγιση του Ερντογάν προς τους Κούρδους της Τουρκίας και τη στρατιωτική συνεργασία του με τη Ρωσία.

«Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση προς εκείνον τώρα, καθιστώντας σαφές ότι στηρίζουμε την ηγεσία της αντιπολίτευσης», λέει στο βίντεο ο Μπάιντεν, όπως και εξακριβώνεται από την απομαγνητοφώνηση που δημοσίευσαν τον Ιανουάριο οι Times.

«Πρέπει να πληρώσει το τίμημα», λέει ακόμη ο Μπάιντεν, συμπληρώνοντας πως η Ουάσιγκτον πρέπει να ενθαρρύνει τους ηγέτες της τουρκικής αντιπολίτευσης «ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν και να νικήσουν τον Ερντογάν. Όχι μέσω ενός πραξικοπήματος, όχι μέσω ενός πραξικοπήματος, αλλά μέσω της εκλογικής διαδικασίας».

Χθες, στην πρώτη (και λιγότερο οξεία) αντίδραση της Αγκυρας ο διευθυντής Επικοινωνιών του Ρ.Τ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν επισήμανε πως τα σχόλια «φανερώνουν παιχνίδια και μια παρεμβατική προσέγγιση προς την Τουρκία», ενώ δεν συνάδουν με τις υφιστάμενες διπλωματικές σχέσεις.

«Κανείς δεν μπορεί να επιτίθεται στη βούληση και δημοκρατία του έθνους μας ούτε να αμφισβητεί τη νομιμότητα του προέδρου μας, που εξελέγη από τη λαϊκή ψήφο», τόνισε σε μήνυμά του στο Twitter ο Αλτούν, κάνοντας αναφορά και στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία.

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι ανάρμοστες δηλώσεις που δεν έχουν καμία θέση στη διπλωματία από έναν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές από τη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, είναι απαράδεκτες προς την νυν διοίκηση επίσης», κατέληγε ο Τούρκος εκπρόσωπος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή