Κορωνοϊός: Αντιμέτωπη με το σοβαρότερο ξέσπασμα των τελευταίων μηνών η Νότια Κορέα

Κορωνοϊός: Αντιμέτωπη με το σοβαρότερο ξέσπασμα των τελευταίων μηνών η Νότια Κορέα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριψήφιος για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη Νότια Κορέα, καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν ότι άλλα 197 κρούσματα καταγράφηκαν ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ανέβαζοντας τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων στη χώρα στα 15.515.

Συγκεκριμένα, τα κρούσματα εντόπιας μετάδοσης σημείωσαν ραγδαία αύξηση στη Σεούλ και την ευρύτερη επαρχία Κιόνγκι, και συνδέονται στις περισσότερες περιπτώσεις με τις λειτουργίες της πρεσβυτεριανής εκκλησίας. Ειδικότερα, 89 κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ των κατοίκων της μητροπολιτικής περιοχής της Σεούλ και άλλα 67 στην επαρχία Κιόνγκι. Εννέα κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί αφού εισήλθαν στη νοτιοκορεάτικη επικράτεια από το εξωτερικό.

Μολαταύτα, δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολό τους να παραμένει στους 305 και το ποσοστό θνητότητας να ανέρχεται σε 1,97%.

Μολονότι η Νότια Κορέα χαρακτηρίζεται ένα από τα «success stories» ως προς την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας, η έξαρση αναζωπυρώνει τις ανησυχίες που εκφράζονταν τον Φεβρουάριο, όταν οι αρχές δυσκολεύονταν να ελέγξουν την εστία που συνδεόταν με μια παραθρησκευτική μυστικιστική οργάνωση στην πόλη Ντέγκου και αποδείχθηκε η πιο θανατηφόρα. Όπως και τότε, οι αρχές αντιμετωπίζουν αντίσταση και επιφύλαξη στη συνεργασία από τους πιστούς, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

Ο υφυπουργός Υγείας Κιμ Γκανγκ-λιπ δήλωσε ότι η πρεσβυτεριανή εκκλησία, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του τρέχοντος ξεσπάσματος, έχει δώσει στις αρχές ανακριβείς καταλόγους των μελών της. Έτσι, ενώ 312 μέλη της εκκλησίας έχουν καταγραφεί ως επιβεβαιωμένα κρούσματα, πάνω από άλλα 700, τα οποία οι αρχές θέλουν να δουν να τίθενται σε απομόνωση, αγνοείται ποια είναι ή πού βρίσκονται.

Της εκκλησίας ηγείται ο αιδεσιμότατος Τζουν Κουάνγκ-χουν, συντηρητικός ακτιβιστής και οργανωτής αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, οι οποίες εντείνουν τον πονοκέφαλο των αρχών, καθώς ενδέχεται να παίζουν σημαντικό ρόλο στην τελευταία έξαρση του ιού. Ενδεικτικά, ο 65χρονος Τζουν πήρε μέρος το Σάββατο σε ακόμη μια τέτοια διαδήλωση, αψηφώντας την εντολή των αρχών τα μέλη της πρεσβυτεριανής εκκλησίας αυτής να τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και να υποβληθούν σε τεστ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, XINHUA, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή