Ανησυχία για την υγεία του Σίνζο Αμπε

Ανησυχία για την υγεία του Σίνζο Αμπε

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΚΙΟ. Ερωτήματα για την υγεία του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε δημιουργεί η μη προγραμματισμένη χθεσινή επίσκεψή του σε νοσοκομείο του Τόκιο. Ο κ. Αμπε εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κέιο στο δημοτικό διαμέρισμα Σινανομάτσι της πρωτεύουσας στις δέκα και μισή το πρωί, ενώ εξήλθε από τις εγκαταστάσεις στις έξι το απόγευμα.

«Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε νοσοκομείο στο πλαίσιο επαναληπτικών εξετάσεων μετά το συνηθισμένο του ιατρικό τσεκ-απ τον Ιούνιο. Ο κ. Αμπε επέλεξε τις ημέρες των θερινών διακοπών, έτσι ώστε να συνεχίσει να βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση μετά τη λήξη των διακοπών», ανέφερε πηγή του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η ιατρική επίσκεψη γίνεται εν μέσω έντονης φημολογίας σχετικά με την υγεία του Αμπε, με τον πρωθυπουργό «να μοιάζει εξαντλημένος από τις προσπάθειες της κυβέρνησης να διαχειρισθεί την υγειονομική κρίση, παράλληλα με την οξεία κριτική που του ασκείται», σύμφωνα με την αγγλόφωνη Japan Times. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν από τον Αμπε να συγκαλέσει επείγουσα συνεδρίαση, με στόχο την ψήφιση νέων μέτρων κατά της πανδημίας, αλλά και την αναζήτηση ευθυνών για τις ελλείψεις στη διαχείριση της κρίσης.

Προβλήματα υγείας έχουν υποχρεώσει τον Αμπε να παραιτηθεί και κατά το παρελθόν. Το 2007, ο σημερινός πρωθυπουργός παραιτήθηκε εξαιτίας χρόνιου έλκους, 13 μόλις μήνες μετά την ορκωμοσία του. Κάθε υπόνοια για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Αμπε μπορεί να επισπεύσει την εσωκομματική μάχη για τη διαδοχή του.

Η κόπωση του Αμπε ήταν εμφανής την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την 75η επέτειο της ρίψης της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι. Μιλώντας με βραχνή φωνή, ο Αμπε έμοιαζε να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του. Ο υπουργός Συντονισμού Γιοσιχίντε Σούγκα είχε υποστηρίξει πριν από δέκα ημέρες ότι η υγεία του πρωθυπουργού είναι άριστη, διαψεύδοντας δημοσίευμα ταμπλόιντ εφημερίδας, που ήθελε τον Αμπε να κάνει αιμόπτυση στο γραφείο του στις αρχές Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή