Δανία: Ακτιβιστές κολύμπησαν 500 μέτρα για να «καταλάβουν» εξέδρα άντλησης πετρελαίου

Δανία: Ακτιβιστές κολύμπησαν 500 μέτρα για να «καταλάβουν» εξέδρα άντλησης πετρελαίου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις ακτιβιστές της Greenpeace κολύμπησαν μία απόσταση περίπου 500 μέτρων, με σκοπό να σκαρφαλώσουν σε μία μη επανδρωμένη εξέδρα άντλησης πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα, διαμαρτυρόμενοι για τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο που λαμβάνουν χώρα στα χωρικά ύδατα της Δανίας, αναφέρει σε ανακοίνωση της η περιβαλλοντική οργάνωση.

Η Δανία θεωρείται μία από τις πρωτοπόρες χώρες όσον αφορά τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, όμως η κυβέρνηση της αμφιταλαντεύεται αναφορικά με το ζήτημα των προγραμματισμένων ερευνών για πιθανή εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Βόρεια Θάλασσα.

«Καταλαμβάνουμε ειρηνικά την εξέδρα άντλησης πετρελαίου Νταν Μπράβο, για να πούμε στους ηγέτες, ότι εκτός και αν είναι αρκετά γενναίοι ώστε να απαγορεύσουν τις έρευνες για νέο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Δανία, δεν θα είναι ποτέ οι "πράσινοι" πρωτοπόροι που ισχυρίζονται ότι είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ίντα Μαρί, μία εκ των ακτιβιστών.

«Η απαγόρευση νέων ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο εν μέσω της κλιματικής κρίσης θα έπρεπε να είναι ένα ζήτημα που δεν απαιτεί καθόλου σκέψη», προσέθεσε η 21χρονη ακτιβίστρια, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση της Δανίας δεν μοιάζει να το καταλαβαίνει».

Την εξέδρα άντλησης πετρελαίου «τρέχει» η γαλλική εταιρεία Total, ένας εκ των παγκόσμιων κολοσσών στις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, η οποία αγόρασε τη συγκεκριμένη θαλάσσια έκταση που βρίσκεται η εξέδρα, μαζί με άλλες 14, από τη δανέζικη Μάερσκ το 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή