ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους χώρους εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου

Γαλλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους χώρους εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου

Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους τους εργαζομένους σε όλους τους εργασιακούς ανοιχτούς χώρους θα ισχύει στη Γαλλία από την 1η Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε την Τρίτη η υπουργός Εργασίας της Γαλλίας, Ελίζαμπεθ Μπορν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους συνδικάτων και επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει η γαλλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα France Info, όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά τις ώρες που βρίσκονται στον χώρο εργασίας τους, με εξαίρεση όσους διαθέτουν προσωπικό γραφείο στη δουλειά τους, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον περιορισμό της εκ νέου διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Η πρόσβαση όλων των εργαζομένων σε προστατευτικές μάσκες θα αποτελεί ευθύνη της εργοδοσίας, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, η οποία συνέστησε στις επιχειρήσεις την εργασία από απόσταση όποτε αυτή είναι δυνατή.

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία νέα έξαρση του ιού τις τελευταίες ημέρες, καταγράφοντας πάνω από 3.000 νέα κρούσματα καθημερινά επί σειρά ημερών κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.