Ιταλία: Δικαστήριο απορρίπτει το αίτημα για επαναλειτουργία κλαμπ και ντίσκο

Ιταλία: Δικαστήριο απορρίπτει το αίτημα για επαναλειτουργία κλαμπ και ντίσκο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διοικητικό δικαστήριο της Ρώμης απέρριψε αίτημα των ιδιοκτητών κλαμπ και ντίσκο για άμεση επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Κόντε αποφάσισε από την περασμένη Δευτέρα το κλείσιμο των εμπορικών αυτών δραστηριοτήτων λόγω αυξημένου κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού.

Οι δικαστές της ιταλικής πρωτεύουσας, κάνοντας γνωστή την ετυμηγορία τους, τόνισαν ότι στη φάση αυτή προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας, δεδομένου ότι η πανδημία της covid-19, δεν έχει ακόμη υποχωρήσει.

Παράλληλα ο Ιταλός υπουργός Περιφερειακών Θεμάτων Φραντσέσκο Μπότσια έκανε γνωστό ότι τα σχολεία της χώρας θα ξανανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

O Μπότσια πρόσθεσε ότι η επαναλειτουργία των ιταλικών σχολείων θα γίνει υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι λεπτομέρειες θα εξαρτηθούν από την πορεία των νέων κρουσμάτων.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι, αν ο ιός συνεχίσει να διαδίδεται σε υψηλούς ρυθμούς, είναι πολύ πιθανό ότι, εκτός από το πλύσιμο των χεριών και την τήρηση απόστασης ασφαλείας, θα πρέπει να υιοθετηθούν και επιπλέον μέτρα πρόληψης στις σχολικές αίθουσες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή