Αζερμπαϊτζάν: Στηρίζει Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο

Αζερμπαϊτζάν: Στηρίζει Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημη στήριξη στην Τουρκία, σχετικά με τις ενέργειες της Αγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν.

Η εκπρόσωπος του Αζερικού ΥΠΕΞ, Λέιλα Αμντουλάγιεβα, δήλωσε ότι η Τουρκία «διαδραματίζει ιστορικά σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής της Μεσογείου».

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η Αμντουλάγιεβα επεσήμανε ότι το Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζει αποφασιστικά όλα τα βήματα της Τουρκίας βάσει του διεθνούς δικαίου για την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Το μήνυμα στήριξης του Αζερμπαϊτζαν, έρχεται μετά τις δηλώσεις της Αρμενίας υπέρ της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου, με το Μπακού -άσπονδος εχθρός της Αρμενίας- να σημειώνει πως η στάση του Γερεβάν πρέπει να καταδικαστεί ως «απόπειρα κατάχρησης της ευαίσθητη κατάστασης στη Μεσόγειο για τα δικά της στενά πολιτικά συμφέροντα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή