Λευκορωσία: Καταστολή των διαδηλώσεων ζήτησε ο Λουκασένκο

Λευκορωσία: Καταστολή των διαδηλώσεων ζήτησε ο Λουκασένκο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας για την εκλογική νοθεία και τη βία εναντίον διαδηλωτών, ο Λευκορώσος πρόεδρος κλιμακώνει την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, δίνοντας εντολή στην αστυνομία να καταστείλει τις διαδηλώσεις στο Μινσκ.

Έπειτα από δέκα ημέρες μαζικών διαδηλώσεων κατά της διακυβέρνησης του και του εκλογικού αποτελέσματος που η αντιπολίτευση καταγγέλλει ως προϊόν νοθείας, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας δήλωσε ότι «δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες ταραχές οποιουδήποτε είδους στο Μινσκ», καθώς «ο κόσμος έχει κουραστεί και θέλει ειρήνη και ησυχία». «Ο λαός δεν θα το συγχωρέσει αυτό», προσέθεσε.

Επιπλέον, ο Λουκασένκο έδωσε εντολή για αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορα προκειμένου να αποφευχθεί μια συρροή «μαχητών και όπλων», ενώ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι σε κρατικά ΜΜΕ που παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κυβερνητικές πολιτικές, δεν πρέπει να επαναπροσληφθούν ποτέ. Σύμφωνα με αναφορές, τη θέση τους έχουν πάρει εργαζόμενοι από τη Ρωσία. 

Ακόμη, ο Λουκασένκο κατηγόρησε όσους διαδηλώνουν έξω από εργοστάσια για παρενόχληση και εκφοβισμό των εργατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή