ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Νέο βαλλιστικό πύραυλο αποκάλυψε η Τεχεράνη

Ιράν: Νέο βαλλιστικό πύραυλο αποκάλυψε η Τεχεράνη

Στην αποκάλυψη ενός βαλλιστικού πυραύλου εδάφους-εδάφους βεληνεκούς 1.400 χιλιομέτρων και ενός πυραύλου κρουζ προχώρησε σήμερα η Τεχεράνη. Την αποκάλυψη πραγματοποίησε τηλεοπτικά ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, Αμίρ Χαταμί, παρά τα αμερικάνικα αιτήματα για παύση του ιρανικού πυραυλικού προγράμματος.

«Ο πύραυλος εδάφους-εδάφους που φέρει την ονομασία μάρτυρας Κασέμ Σολεϊμανί έχει βεληνεκές 1.400 χιλιομέτρα και ο πύραυλος κρουζ, που αποκαλείται μάρτυρας Άμπου Μάχντι, έχει βεληνεκές που ξεπερνάει τα 1.000 χλμ., προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Το τελευταίο μεγάλο επεισόδιο στις τεταμένες σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών-Ιράν ήταν η δολοφονία του επικεφαλής της Δύναμης Κουντς, του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης που είναι επιφορτισμένο με τις επιχειρήσεις εκτός συνόρων, Κασέμ Σολεϊμανί, από αμερικάνικη αεροπορική επιδρομή στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της αεροεπιδρομής, η οποία έπληξε μία οχηματοπομπή στο αεροδρόμιο της ιρακινής πρωτεύουσας, σκοτώθηκε και ο διοικητής ιρακινής πολιτοφυλακής Αμπού Μάχντι αλ-Μουχάντις.