Συνελήφθη για απάτη ο Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλος του Τραμπ

Συνελήφθη για απάτη ο Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλος του Τραμπ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη την Πέμπτη στις ΗΠΑ ο Στιβ Μπάνον, εκ των στενότερων συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ στο παρελθόν και «αρχιτέκτονας» της πολιτικής του εθνικού λαϊκισμού που χαρακτήρισε την προεδρία του.

Ο Μπάνον κατηγορείται για εξαπάτηση των υποστηρικτών του προέδρου. Συνελήφθη σήμερα, μαζί με άλλα τρία πρόσωπα και σε βάρος του κατηγορήθηκε δίωξη για κατάχρηση των χρημάτων που έδωσαν εκατοντάδες χιλιάδες δωρητές, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Μανχάταν.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είχαν φτιάξει μια ιστοσελίδα, την We Buld The Wall («Εμείς χτίζουμε το τείχος») για να συγκεντρώσουν μέσω συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Μπάνον χρησιμοποίησε «εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια» για να καλύψει τα προσωπικά του έξοδα.

Τραμπ: Δεν γνωρίζω τίποτα

Σε δηλώσεις του μετά τη σύλληψη, ο Τραμπ τόνισε ότι αισθάνεται «πολύ άσχημα» για τη σύλληψη του πρώην στενού συμβούλου του, όμως τόνισε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τον οργανισμό που είχε ιδρύσει.

«Πιστεύω ότι είναι ένα λυπηρό γεγονός», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο. «Δεν έχω επαφές μαζί του εδώ και χρόνια, κυριολεκτικά χρόνια», πρόσθεσε.

«Δεν γνωρίζω τίποτα για αυτό το σχέδιο. Δεν μου αρέσει αυτό το σχέδιο», είπε σήμερα ο πρόεδρος Τραμπ. «Αυτά τα κάνει η κυβέρνηση, δεν είναι για ιδιώτες», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι δεν γνωρίζει τους τρεις συγκατηγορούμενους του Μπάνον και δεν νομίζει να έχει συναντηθεί ποτέ μαζί τους.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη έως και 40 ετών, εφόσον κριθούν ένοχοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή