Ισπανία: Κίνδυνος να κατακλυστούν πάλι τα νοσοκομεία

Ισπανία: Κίνδυνος να κατακλυστούν πάλι τα νοσοκομεία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά» προειδοποίησε ο διευθυντής του οργανισμού δημόσιας Yγείας στην Ισπανία, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχώς αυξάνονται.

«Μην αμφιβάλετε. Τα πράγματα δεν πάνε καλά (…).Δεν μπορούμε να αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει και πάλι», είπε ο Φερνάντο Σιμόν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Φ. Σιμόν ανέφερε ότι ο κυριότερος κίνδυνος στην παρούσα φάση είναι να κατακλυστούν και πάλι τα νοσοκομεία από ασθενείς και απευθύνθηκε στους νέους, καθώς τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως αυτούς.

«Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι θέλουν να γλεντήσουν. Αλλά υπάρχουν τρόποι και τρόποι για να το κάνουν» σχολίασε.

Παράλληλα, έκανε έκκληση βοήθειας στα πρόσωπα που ασκούν επιρροή στους νέους μέσω των κοινωνικών δικτύων, προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσουν για τον κίνδυνο.

Συνεργασία στην προσπάθεια ενημέρωσης των νέων ζήτησε και από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. «Μπορούν να βοηθήσουν να ελεγχθεί η επιδημία» επεσήμανε.

Επιπλέον, χαρακτήρισε ως «επικίνδυνο γεγονός» την αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, μολονότι πολλοί από τους φορείς είναι ασυμπτωματικοί και το ποσοστό θνησιμότητας είναι μικρότερο από αυτό που είχε παρατηρηθεί την άνοιξη.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 3.349 νέα κρούσματα. Συνολικά, οι μολύνσεις στην Ισπανία ανέρχονται σε 370.867.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, καταγράφηκαν 122 θάνατοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή