Ανοιξε πόλεμο και με την Goodyear ο Τραμπ

Ανοιξε πόλεμο και με την Goodyear ο Τραμπ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΧΑΪΟ. Εκκληση στους Αμερικανούς πολίτες για μποϊκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας ελαστικών Goodyear απηύθυνε, χθες, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας στο Twitter ότι η εταιρεία με έδρα το Οχάιο «ανακοίνωσε την απαγόρευση των καπέλων MAGA». Το MAGA, αρχικά του «ας κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά», υπήρξε το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα της εκστρατείας Τραμπ το 2016.

Στην πραγματικότητα, η εταιρεία ουδέποτε επέβαλε τέτοια απαγόρευση, συστήνοντας απλώς στους εργαζομένους να αποφεύγουν την έκφραση των πολιτικών τους πεποιθήσεων στον χώρο εργασίας. Την τιμή της Goodyear οδήγησε σε ελεύθερη πτώση το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου, με τη μετοχή της να κλείνει με απώλειες 2,4% στο τέλος της ημέρας στην Γουόλ Στριτ. «Αγοράστε καλύτερα λάστιχα, για πολύ λιγότερα χρήματα! (Αυτό κάνουν οι ακροαριστεροί Δημοκρατικοί.) Το παιχνίδι αυτό παίζεται, όμως, και με δύο και πρέπει να αρχίσουμε κι εμείς να παίζουμε!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Την οργή του προέδρου προκάλεσε ρεπορτάζ τοπικού τηλεοπτικού σταθμού στην κωμόπολη Τοπίκα του Κάνσας, σύμφωνα με το οποίο ανώνυμος υπάλληλος της εταιρείας ελαστικών κατήγγειλε ότι η διεύθυνση επιτρέπει την επίδειξη μηνυμάτων υπέρ των μειονοτήτων, αλλά απαγορεύει πολιτικά σλόγκαν, όπως το MAGA και το «Οι ζωές των αστυνομικών έχουν αξία».

Στο μήνυμα του προέδρου απάντησε η Goodyear με δικό της, λέγοντας ότι η εταιρεία έγινε στόχος επικρίσεων, που βασίσθηκαν σε παρανόηση των κανόνων της, για να καταλήξει ότι στηρίζει παραδοσιακά τη φυλετική ισότητα και την αστυνομία και θα συνεχίσει να το κάνει. Η εταιρεία εξήγησε ότι ουδέποτε απαγόρευσε το παραμικρό, «συστήνοντας» στο προσωπικό να αποφεύγει τις πολιτικές αντιπαραθέσεις στον χώρο εργασίας.

Την αντιπαράθεση μεταξύ Λευκού Οίκου και Goodyear εκμεταλλεύθηκε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επισήμανε ότι η εταιρεία προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας στην πολιτικά κρίσιμη πολιτεία του Οχάιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή