ΠΟΥ: H κρίση του κορωνοϊού μπορεί να τελειώσει σε λιγότερο από δύο χρόνια

ΠΟΥ: H κρίση του κορωνοϊού μπορεί να τελειώσει σε λιγότερο από δύο χρόνια

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ελπίδα του ότι η κρίση του κορωνοϊού μπορεί να τελειώσει σε λιγότερο από δύο χρόνια εξέφρασε ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Γεμπρεγεσούς Αντχανόμ. 

Για να τελειώσει η ισπανική γρίπη, που εμφανίστηκε το 1918, χρειάστηκαν δύο χρόνια, είπε και πρόσθεσε:  

«Με τη σημερινή κατάστασή μας, με περισσότερη τεχνολογία, φυσικά με περισσότερες διασυνδέσεις, ο ιός έχει περισσότερες πιθανότητες να διαδοθεί, μπορεί να κινηθεί γρήγορα», είπε. «Ταυτόχρονα, έχουμε την τεχνολογία και τη γνώση για να τον σταματήσουμε», πρόσθεσε.

Περισσότεροι από 22,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 σε όλον τον κόσμο και από αυτούς οι 793.382 πέθαναν, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Πολλές χώρες ήδη δοκιμάζονται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Στην Ιταλία, συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων καθώς το τελευταίο εικοσιτετράωρο διαγνώσθηκαν 947 νέα περιστατικά, ενώ εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Χθες, τα κρούσματα ήταν οκτακόσια σαράντα πέντε, με έξι νεκρούς. Ο αριθμός των σημερινών περιστατικών είναι ο υψηλότερος, από τις 14 του περασμένου Μαΐου.

Σε όλη την Ιταλία, εξήντα εννέα άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οι περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα Covid -19 είναι η Λομβαρδία, το Λάτιο (με πρωτεύουσα την Ρώμη) και το Βένετο. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, τον τελευταίο μήνα, τα περιστατικά κορονοϊού στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά 141%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή