Ντ. Τραμπ: Κίνδυνος κορωνοϊού από την… επιστολική ψήφο

Ντ. Τραμπ: Κίνδυνος κορωνοϊού από την… επιστολική ψήφο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι οι ταχυδρομικές κάλπες για ψήφο εξ αποστάσεως δε θα έχουν απολυμανθεί για τον κορωνοϊό, με το Twitter να χαρακτηρίζει τη σχετική ανάρτηση ως «παραπλανητική».

Ο κ. Τραμπ, που τις τελευταίες εβδομάδες έχει επανειλημμένα αμφισβητήσει την επιστολική ψήφο ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης στις 3 Νοεμβρίου, ανέφερε στην ανάρτησή του την Κυριακή ότι τα ταχυδρομικά κουτιά, που νομίμως σκοπεύουν  να διανείμουν οι Δημοκρατικοί ώστε να διευκολύνουν την υποδοχή της επιστολικής ψήφου, αποτελούν «καταστροφή για την ασφάλεια της ψήφου».

«Μεταξύ άλλων, επιτρέπουν στο ίδιο άτομο να ψηφίσει πολλές φορές. Και ποιος θα ελέγξει εάν τοποθετηθούν σε Ρεπουμπλικανικές ή Δημοκρατικές περιοχές;» ανέφερε ο κ. Τραμπ, δείχνοντας την αγωνία του μήπως η πρωτοβουλία των Δημοκρατικών διευρύνει τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές. Πρόσθεσε δε ότι τα κουτιά «δε θα έχουν απολυμανθεί για την Covid, μεγάλη απάτη!»

Ο τελευταίος αυτός ισχυρισμός προκάλεσε την άμεση αντίδραση της υπηρεσίας ασφαλείας του Twitter, που αρχικά χαρακτήρισε την ανάρτηση παραπλανητική και χωρίς το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο, ενώ αργότερα περιόρισε και την αναπαραγωγή ή τον σχολιασμό της ανάρτησης, διατηρώντας την όμως στο δίκτυο «προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος».

Πηγή: Sky News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή