Πήρε το χρίσμα, αναζητεί ψήφους ο Ντ. Τραμπ

Πήρε το χρίσμα, αναζητεί ψήφους ο Ντ. Τραμπ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φιλοδοξία να ξεκινήσει την πολιτική του αντεπίθεση, που θα του επιτρέψει να αμφισβητήσει τις δημοσκοπήσεις και να κερδίσει την κρίσιμη αναμέτρηση του Νοεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε χθες το «παρών» στην πρεμιέρα του προεκλογικού συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών, στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Οι 336 σύνεδροι που ήταν παρόντες στον χώρο του συνεδρίου –λόγω πανδημίας δεν επετράπη η συμμετοχή σε οπαδούς– έδωσαν και τυπικά το χρίσμα στον μοναδικό, ουσιαστικά, διεκδικητή του. Στη συνέχεια, ο Αμερικανός πρόεδρος πραγματοποίησε εκτός προγράμματος εμφάνιση στον χώρο του συνεδρίου, έχοντας στο πλευρό του τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. «Αυτές είναι οι κρισιμότερες εκλογές στην ιστορία της χώρας μας, η οποία μπορεί να ακολουθήσει μια φρικτή κατεύθυνση ή να έχει ακόμη πιο σπουδαίες προοπτικές». Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι «ο μόνος τρόπος να μας κερδίσουν (οι Δημοκρατικοί) είναι αν παραχαράξουν το αποτέλεσμα», επαναφέροντας τις αιτιάσεις του για την επιστολική ψήφο.

Το μεγαλύτερο μέρος του συνεδρίου, που θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, θα διεξαχθεί στον κυβερνοχώρο, όπως συνέβη με τους Δημοκρατικούς. Θα παρελάσουν στενοί συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου, καθώς και πέντε μέλη της οικογένειάς του. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, η ατζέντα του φετινού συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών θα δώσει επίσης βάση στους άξονες της οικονομίας και της επιβολής νόμου και τάξης. Χθες ομιλίες πραγματοποίησαν ο γιος του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, καθώς και η πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι.

Μία ημέρα πριν από την έναρξη του συνεδρίου, η σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Κελιάν Κόνγουεϊ, ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αποχωρήσει από τη θέση της στα τέλη Αυγούστου, εξηγώντας ότι επιθυμεί περισσότερο χρόνο, έτσι ώστε να επικεντρωθεί στην οικογένειά της. Η 53χρονη Κόνγουεϊ βρίσκεται στο πλευρό του Αμερικανού προέδρου από την πρώτη ημέρα του στον Λευκό Οίκο. Η παραίτησή της  –καθώς και του συζύγου της, του Συντηρητικού δικηγόρου Τζορτζ, από τη θέση του στον οργανισμό Lincoln Project– ανακοινώθηκε μία ημέρα μετά τις εκρηκτικές δηλώσεις της 15χρονης κόρης τους, Κλόντια, η οποία ανέφερε στο Twitter ότι επιθυμεί να κινήσει τις διαδικασίες ώστε πλέον οι γονείς της να μην έχουν την κηδεμονία της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή