ΚΟΣΜΟΣ

Μόναχο: Εξετάζουν μερική ποτοαπαγόρευση στην πρωτεύουσα της μπύρας

monacho-exetazoyn-meriki-potoapagoreysi-stin-proteyoysa-tis-mpyras-2394192

Αν συνεχίσει να αυξάνεται ο ρυθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Μόναχο, η γερμανική πρωτεύουσα της μπύρας σκοπεύει να περιορίσει σημαντικά την απαγόρευση του αλκοόλ, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Εφόσον το ποσοστό κρουσμάτων κορωνοϊού στο Μόναχο αυξηθεί στα 35 ανά 100.000 κατοίκους, από τα 30,92/100.000 κατοίκους όπου βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα, οι τοπικές αρχές θα απαγορεύσουν την πώληση αλκοολούχων ποτών μετά τις 9 το βράδυ και τη δημόσια κατανάλωση αλκοόλ μετά τις 11 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι το Μόναχο ματαίωσε τη φετινή γιορτή μπύρας που διεξάγεται κάθε φθινόπωρο, γνωστή ως «Οκτόμπερφεστ».

Η επέκταση των κρουσμάτων στη Γερμανία φαίνεται να οδηγεί και στην κατάργηση των δωρεάν τεστ κορωνοϊού για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό – που ευθύνονται πλέον και για περισσότερο από το 40% των νέων περιπτώσεων Covid-19 στη χώρα.

Οι αρχές της Γερμανίας θέλουν να καταργήσουν τα δωρεάν τεστ για τους κατοίκους που επιστρέφουν από διακοπές, καθώς αυτό έχει επιβαρύνει πολύ τα εργαστήρια, υποχρεώνοντάς τους να παραμένουν σε τουλάχιστον πενθήμερη κατ’ οίκον καραντίνα και να εμφανίζουν μετά αρνητικό αποτέλεσμα σε εξέταση που θα έχουν κάνει με δικά τους έξοδα, αλλιώς θα μένουν σπίτι για δύο εβδομάδες.

Παράλληλα θα ενταθεί η παρακολούθησή τους ώστε να διασφαλισθεί ότι τηρούν τους κανόνες καραντίνας.

Στις αρχές Αυγούστου άρχισαν να γίνονται δωρεάν τεστ Covid-19 σε όσους Γερμανούς επιστρέφουν από διακοπές, αφού ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων στη χώρα ξεπέρασε τους 1.000 για πρώτη φορά από τον Μάιο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αναμένεται να παρατείνει την προειδοποίησή του για αποφυγή των ταξιδιών σε χώρες εκτός Ευρώπης έως τις 14 Σεπτεμβρίου, επεσήμανε κυβερνητική πηγή.