Ν. Κορέα: Εκλεισε ξανά το κοινοβούλιο λόγω κορωνοϊού

Ν. Κορέα: Εκλεισε ξανά το κοινοβούλιο λόγω κορωνοϊού

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνοσυνέλευση της Νότιας Κορέας έκλεισε και μια ομάδα βουλευτών τέθηκε ιδιοβούλως σε καραντίνα, τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων μέσα σε μία ημέρα.

Το νοτιοκορεάτικο κοινοβούλιο ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω ενός φωτορεπόρτερ που διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ κάλυπτε συνεδρίαση του κυβερνώντος κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Ειδικότερα, στο τέλος της συνεδρίασης ο δημοσιογράφος είχε πληροφορηθεί πως μέλος της οικογένειάς του, με το οποίο είχε συγχρωτισθεί στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, είχε έρθει σε επαφή με φορείς του ιού. Στη συνέχεια βρέθηκε θετικός και ο ίδιος.

Ο φωτορεπόρτερ, νωρίτερα, είχε συναναστραφεί με περίπου 50 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 32 βουλευτές και υψηλόβαθμοί αξιωματούχοι.

Δέκα αξιωματούχοι του Δημοκρατικού Κόμματος, μεταξύ αυτών ο πρόεδρός του και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του, τέθηκαν σε απομόνωση με δική τους πρωτοβουλία και θα υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ.

Οι Αρχές, οι οποίες συνεδρίασαν αργά τη νύχτα της Τετάρτης, για να συζητήσουν πώς θα διαχειρισθούν την κατάσταση, αποφάσισαν να αναστείλουν τις δραστηριότητες της Εθνοσυνέλευσης.Την Πέμπτη το κτίριο έκλεισε, όπως και αυτό στο οποίο βρίσκονται τα γραφεία των βουλευτών.

Είναι η δεύτερη φορά που κλείνει το νοτιοκορεατικό κοινοβούλιο εξαιτίας του κορωνοϊού. Η πρώτη ήταν τον Φεβρουάριο, όταν ένα πρόσωπο που είχε συμμετάσχει σε εκδήλωση είχε διαγνωσθεί θετικό.

Εκκληση στις επιχειρήσεις για τηλεργασία

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Παρκ Νίουνγκ-χου παρότρυνε τις επιχειρήσεις της χώρας να δώσουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους τους να εργάζονται από το σπίτι.

«Σας παρακαλούμε να κάνετε διεξοδικούς ελέγχους των παραγόντων κινδύνου στους χώρους εργασίας, όπου το εργασιακό περιβάλλον είναι εξαιρετικά πρόσφορο για μολύνσεις όπως οι υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και οι αποθήκες» ανέφερε.

«Για να μειωθεί η μετάδοση στους χώρους εργασίας, σας παρακαλούμε να μειώσετε τον αριθμό των εργαζομένων μέσω ευέλικτων ωραρίων, της εργασίας από το σπίτι και των διακεκομμένων ωραρίων» συμπλήρωσε.

Νέες επιδημικές εστίες

Τον Φεβρουάριο, η Νότια Κορέα ήταν η δεύτερη χώρα που είχε πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, μετά την Κίνα.

Οι Αρχές είχαν καταφέρει να ελέγξουν την κατάσταση με μια πολύ προωθημένη στρατηγική διαγνωστικών τεστ και ιχνηλάτησης των επαφών των ανθρώπων που μολύνονταν.

Από τα μέσα Αυγούστου εμφανίσθηκαν νέες επιδημικές εστίες, οι περισσότερες από τις οποίες συνδέονται με προτεσταντικές εκκλησίες.

Τις τελευταίες 24 ώρες οι Αρχές ανακοίνωσαν 441 νέα κρούσματα, τα περισσότερα στην περιφέρεια της Σεούλ, όπου ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας. Ο συνολικός απολογισμός ανέρχεται σε 18.706 κρούσματα και στους 312 νεκρούς.

Η αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται την ώρα που η κυβέρνηση πιέζει να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις στη δημόσια Υγεία, οι οποίες συναντούν αντίσταση από το ιατρικό προσωπικό και έχουν οδηγήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή