Δύο νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ουισκόνσιν

Δύο νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ουισκόνσιν

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις άνθρωποι πυροβολήθηκαν, με τους δύο να υποκύπτουν στα τραύματά τους, κατά τη διάρκεια της τρίτης νύχτας διαδηλώσεων οργής στην πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν, έπειτα από τον πυροβολισμό του Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικούς. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της πόλης, οι πυροβολισμοί ξέσπασαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ύστερα από την απομάκρυνση των διαδηλωτών από ένα δικαστήριο που αποτελούσε τον τόπο των κύριων συγκρούσεων μεταξύ των διαμαρτυρομένων και της αστυνομίας. Ο σερίφης της κομητείας της Κενόσα, Ντέιβιντ Μπεθ, δήλωσε πως το τρίτο θύμα της επίθεσης νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα που ωστόσο δεν θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του, συμπληρώνοντας πως ένοπλοι άνδρες που αποτελούν μέλη μιας πολιτοφυλακής περιπολούσαν στους δρόμους της πόλης τις τελευταίες νύχτες, χωρίς όμως να γνωρίζει μετά βεβαιότητας αν ο θύτης της επίθεσης ανήκει σε αυτούς.

Παράλληλα, βίντεο από τους πυροβολισμούς έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απεικονίζοντας τους διαδηλωτές να τρέχουν πανικόβλητοι στους δρόμους της Κενόσα ενώ ακούγονται πυροβολισμοί. Σε ένα από τα βίντεο που αναρτήθηκαν, ένας λευκός άνδρας ο οποίος κρατάει ένα τουφέκι τρέχει στον δρόμο και ακολουθείται από ένα πλήθος διαδηλωτών και αστυνομικών, ενώ διακρίνονται φωνές που τον κατηγορούν πως μόλις έχει πυροβολήσει έναν άνθρωπο. Στη συνέχεια, ο άνδρας πέφτει στο έδαφος και ρίχνει τέσσερις βολές, χτυπώντας τουλάχιστον δύο άτομα.

Ο σερίφης της Κενόσα δήλωσε στα τοπικά μέσα πως μέχρι στιγμής δεν έχει κρατηθεί κάποιος ύποπτος για τους πυροβολισμούς, ωστόσο πρόσθεσε πως τουλάχιστον ένα άτομο θα συλληφθεί σύντομα έπειτα από την ανάλυση οπτικοακουστικού υλικού του περιστατικού από την αστυνομία. «Νιώθω πολύ σίγουρος ότι θα έχουμε συλλάβει τον ύποπτο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπεθ.

Μία μέρα πριν από το περιστατικό, ο δικηγόρος της οικογένειας του Τζέικομπ Μπλέικ ανέφερε πως ο Αφροαμερικανός άνδρας πυροβολήθηκε πολλές φορές από την αστυνομία και πως θα χρειαστεί ένα «θαύμα» για να περπατήσει ξανά, ζητώντας τη σύλληψη του αστυνομικού που άνοιξε πυρ καθώς και άλλων εμπλεκομένων. Ο πυροβολισμός του Μπλέικ, ο οποίος έλαβε χώρα μπροστά στα τρία παιδιά του, μαγνητοσκοπήθηκε από κινητό τηλέφωνο και πυροδότησε νέες διαμαρτυρίες για τη φυλετική αδικία στις ΗΠΑ, μόλις τρεις μήνες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια της αστυνομίας της Μινεάπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή