Το 2021 η επιστροφή στην «κανονικότητα»

Το 2021 η επιστροφή στην «κανονικότητα»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστροφή στην «κανονικότητα» φαίνεται ότι θα καθυστερήσει λίγο ακόμα, σύμφωνα με εκτιμήσεις Γάλλων και Αυστριακών αξιωματούχων. Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε χθες ότι η διάθεση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, προαπαιτούμενου για την επιστροφή στην «παλιά καθημερινότητά μας», θα αρχίσει είτε στα τέλη του έτους είτε στις αρχές του 2021.

Το ίδιο χρονοδιάγραμμα φαίνεται να ακολουθεί ο Αυστριακός καγκελάριος Σ. Κουρτς, ο οποίος, σε σημερινό μήνυμά του, θα ενημερώσει τους Αυστριακούς ότι η ομαλότητα θα έχει επιστρέψει μέχρι το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς, αφού περάσουν ένα δύσκολο φθινόπωρο και έναν ακόμα πιο δύσκολο χειμώνα. Η καγκελαρία προβλέπει ότι ο μαζικός εμβολιασμός κατά της COVID-19 θα καταστεί εφικτός από το πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς.

Χθες, εξάλλου, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ παραδέχθηκε ότι η χώρα καταγράφει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, εάν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι στο προσεχές μέλλον θα επιβληθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ολόκληρη τη γαλλική πρωτεύουσα, μέτρο που μέχρι σήμερα ίσχυε για κάποιες πολυσύχναστες συνοικίες. Hδη, ο δείκτης μετάδοσης του ιού R, ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων που προκύπτουν από έναν ήδη ασθενή, στη Γαλλία έχει σκαρφαλώσει στο 1,4.

Προειδοποίηση απηύθυνε και ο δρ Χανς Κλούγκε, περιφερειακός επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας ότι καταγράφεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ιδιαιτέρψως στις νεότερες ηλικιακές ομάδες. Ο δρ Κλούγκε σημείωσε ότι καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, αυτοί οι νέοι θα έρθουν σε εγγύτερη επαφή με τους μεγαλύτερους και με μέλη ευπαθών ομάδων, γεγονός που θα πυροδοτήσει αύξηση των θανάτων. Απευθυνόμενος στη νεολαία, τόνισε κατηγορηματικά ότι «κανείς δεν είναι άτρωτος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή