Κακοδιαχείριση της κρίσης βλέπουν στις ΗΠΑ

Κακοδιαχείριση της κρίσης βλέπουν στις ΗΠΑ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Στην τελευταία θέση δημοσκόπησης σε περισσότερες από δέκα χώρες με το ερώτημα «Είναι σήμερα η κοινωνία σας πιο ενωμένη από ό,τι πριν από την πανδημία;» βρίσκονται οι ΗΠΑ, με μόλις 18% των ερωτηθέντων να συμφωνεί με αυτό. Την ίδια στιγμή, ποσοστό 53% των Βρετανών εκτιμά πως η συντηρητική κυβέρνηση Τζόνσον δεν διαχειρίστηκε καλά την κρίση του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση του αμερικανικού ινστιτούτου Pew. Σε Γαλλία και Γερμανία, 39% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα είναι πιο ενωμένη τώρα, ενώ 72% των Δανών πιστεύουν ότι η πανδημία ενίσχυσε την κοινωνική και εθνική συνοχή, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του CNN.

Ενδειξη της πόλωσης που επικρατεί στις ΗΠΑ αποτελεί το χάσμα που εμφανίζεται στις απαντήσεις μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών ερωτηθέντων γύρω από τη διαχείριση της πανδημίας από τον πρόεδρο Τραμπ. Ποσοστό 76% των Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων που τείνουν προς το κυβερνών κόμμα εκτιμά ότι η κυβέρνηση έκανε καλή δουλειά στην αντιμετώπιση της COVID-19. Μόλις 25% των Δημοκρατικών συμφωνεί με την εκτίμηση αυτή.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε όλες τις χώρες (73%) πιστεύει ότι ο κρατικός μηχανισμός διαχειρίστηκε αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση. Ποσοστό 95% των Δανών συμφωνεί με την παραπάνω διαπίστωση, όπως και 55% των Ιαπώνων. Μόνο οι Αμερικανοί (54%) και οι Βρετανοί (53%) πιστεύουν στην πλειοψηφία τους ότι οι κυβερνήσεις τους δεν τη διαχειρίστηκαν καλά. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, το ποσοστό όσων εκτιμούν πως η διαχείριση της κρίσης υπήρξε αποτελεσματική δεν ξεπερνά το 55%.

Τέλος, περισσότερες είναι οι γυναίκες –έναντι των ανδρών– που δηλώνουν ότι η ζωή τους άλλαξε εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, με την απόκλιση μεταξύ των φύλων να υπερβαίνει το 15% σε ΗΠΑ, Γαλλία και Σουηδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή