ΗΠΑ: Με χειροπέδες νοσηλεύεται ο Τζέικομπ Μπλέικ

ΗΠΑ: Με χειροπέδες νοσηλεύεται ο Τζέικομπ Μπλέικ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεμένος με χειροπέδες στο νοσοκομειακό κρεβάτι στο οποίο αναρρώνει βρίσκεται ο Τζέικομπ Μπλέικ, ο 29χρονος Αφροαμερικανός ο οποίος πυροβολήθηκε πισώπλατα επτά φορές από αστυνομικό της Κενόσα, σύμφωνα με δηλώσεις της οικογένειάς του. Συγκεκριμένα, ο θείος του, Τζάστιν Μπλέικ, απευθύνθηκε στο CNN αναφέροντας πως ο πατέρας του νεαρού θύματος σοκαρίστηκε με το θέαμα που αντίκρισε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο του Ουισκόνσιν. «Πρόκειται για μεγάλη προσβολή. Ο Τζέικομπ είναι παράλυτος και παρ’ όλα αυτά τον κρατούν δεμένο στο κρεβάτι. Γιατί;» δήλωσε συντετριμμένος ο θείος του 29χρονου Αφροαμερικανού.

Ο Τζέικομπ Μπλέικ έχει πλέον περάσει 6 ημέρες στο νοσοκομείο Γαουγατόσα, ωστόσο οι λεπτομέρειες του περιστατικού που οδήγησε στον πισώπλατο πυροβολισμό του παραμένουν ανεξιχνίαστες. Την Πέμπτη, ο δικηγόρος του 29χρονου απάντησε στις ανακοινώσεις της εισαγγελικής αρχής του Ουισκόνσιν δηλώνοντας πως ο πελάτης του δεν αποτέλεσε απειλή για την αστυνομία και διαψεύδοντας τις κατηγορίες ότι είχε στην κατοχή του μαχαίρι, ενώ τόνισε πως η εκδοχή του αστυνομικού τμήματος της Κενόσα εξακολουθεί να παρουσιάζει διάφορα κενά.

Ο πυροβολισμός του 29χρονου Αφροαμερικανού έχει προκαλέσει έντονο κύμα διαμαρτυριών στην πολιτεία του Ουισκόνσιν καθώς και μια σειρά μποϊκοτάζ αθλητικών γεγονότων με αφορμή την έξαρση της αστυνομικής βίας. Παράλληλα, οργή έχει προκαλέσει η καθυστέρηση των τοπικών αρχών να προβούν σε σύλληψη του 17χρονου Κάιλ Ρίτενχαους, του νεαρού μέλους πολιτοφυλακής ενόπλων, ο οποίος πυροβόλησε θανάσιμα δύο διαδηλωτές το βράδυ της Τρίτης. Την Παρασκευή, το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ δήλωσε ότι το οπτικοακουστικό υλικό του πυροβολισμού του Τζέικομπ Μπλέικ δείχνει ότι ο εν λόγω αστυνομικός έκανε δυσανάλογη χρήση βίας, η οποία φαίνεται πως δεν συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα. «Από τις διαθέσιμες εικόνες που έχουμε δει μέχρι στιγμής, η αστυνομία φαίνεται να χρησιμοποίησε υπερβολική βία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ, Ρούπερτ Κόλβιλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή