Γιγαντώνεται η πανδημία σε ΗΠΑ, Ρωσία

Γιγαντώνεται η πανδημία σε ΗΠΑ, Ρωσία

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 6 εκατομμύρια κρούσματα υπερέβησαν οι ΗΠΑ, τη στιγμή που οι θάνατοι από COVID-19 ανέρχονται, κατά τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις, σε 183.000, αν και σύμφωνα με πολλές αναλύσεις ο αριθμός των νεκρών ξεπερνάει ήδη τις 200.000. Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε στους επιστήμονες δημόσιας υγείας η δήλωση του δόκτορος Στίβεν Χαν, επικεφαλής του Oργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ότι πιθανώς να δώσει το πράσινο φως για εμβόλιο κατά της COVID-19 προτού η διαδικασία αξιολόγησης της κλινικής δοκιμής του καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα.  

Σε δυσχερέσταση θέση βρίσκεται και η Ρωσία, καθώς χθες έφθασε πολύ κοντά στην καταγραφή ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων. Οι Ρώσοι αναμένουν εναγωνίως της έναρξη του μαζικού εμβολιασμού με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, Sputnik V, καθώς η χώρα βρίσκεται πλέον, μετά τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία, στην τέταρτη κατά σειράν θέση των κρατών με τις περισσότερες λοιμώξεις. Μελανή ημέρα και για την Αυστραλία, που χθες κατέγραψε ρεκόρ θανάτων (41 εντός 24 ωρών), στην πλειονότητά τους φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας, στην πολιτεία της Βικτόρια.

Παρότι στην Ισπανία καταγράφεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ιλία απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής μιας νέας καραντίνας ανάλογης με του Μαρτίου, επισημαίνοντας ότι τα συστήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα για έγκαιρη ανίχνευση και άμεση απομόνωση των κρουσμάτων αρκούν για να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας και να ασκηθεί μεγάλη πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας. Στο Παρίσι, όπου πρόσφατα επιβλήθηκε η καθολική χρήση μάσκας σε ολόκληρη την πόλη, οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν ότι, πλέον, όλοι οι πολίτες μπορούν να υποβάλλονται σε δωρεάν εξέταση για COVID-19.

Tραγική κατάληξη είχε η ολιγωρία 20άρηδων και 30άρηδων Νορβηγών που θέλησαν να συμμετάσχουν σε ρέιβ πάρτι, σε εσωτερικό καταφύγιο στο Οσλο. Είκοσι επτά άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο εξαιτίας δηλητηρίασης από τις αναθυμιάσεις φορητών γεννητριών με ντίζελ και τουλάχιστον τρία νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι 200 συμμετέχοντες διάλεξαν κατά πάσα πιθανότητα το καταφύγιο για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα εξαιτίας της συνάθροισης. Το πάρτι, άλλωστε, οργανώθηκε υπό άκρα μυστικότητα, μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή