ΚΟΣΜΟΣ

Σκωτία: Καραντίνα 14 ημερών σε όσους φθάνουν από την Ελλάδα

glasgov2-thumb-large

Πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό αποτελεί η απόφαση της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας να επιβάλει από τα ξημερώματα της Πέμπτης καραντίνα 14 ημερών σε όσους προσγειώνονται στα αεροδρόμια της Σκωτίας από την Ελλάδα, στα πλαίσια της αυστηροποίησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού εκεί.

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, ώρα Ελλάδος, όσοι φθάνουν στη Σκωτία από την Ελλάδα θα πρέπει να περάσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες κλεισμένοι στο σπίτι τους.

Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Σκωτίας, στη σημαντική αύξηση κρουσμάτων προερχόμενων από διακοπές στα ελληνικά νησιά.

«Ο κόσμος πρέπει να το σκεφτεί καλά πριν αποφασίσει να κάνει ταξίδια στο εξωτερικό που δεν είναι απαραίτητα. Δεδομένου του χαμηλού ποσοστού μολύνσεων στη Σκωτία, η εισαγωγή νέων κρουσμάτων από την Ελλάδα αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία,» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας, Χούμζα Γιουσάφ.

«Θα συνιστούσα επίσης σε όσους έχουν ήδη επιστρέψει στη Σκωτία από την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις κοινωνικές τους επαφές,» πρόσθεσε ο Σκωτσέζος υπουργός.

Οι υπόλοιπες τοπικές κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου σε Αγγλία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία δεν έχουν ακόμη επιβάλει κάποιο μέτρο για τους προερχόμενους από την Ελλάδα ταξιδιώτες.

Παράλληλα η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον ανακοίνωσε μερικό λόκνταουν για τη Γλασκώβη, που έχει εμφανίσει σημαντική αύξηση κρουσμάτων κατά τα τελευταία 24ωρα.

Πηγή: The Herald, Sky News