Αντιπρόεδρος Τουρκίας: «Κόκκινη γραμμή» στην Ανατ. Μεσόγειο η συμφωνία Αγκυρας – Τρίπολης

Αντιπρόεδρος Τουρκίας: «Κόκκινη γραμμή» στην Ανατ. Μεσόγειο η συμφωνία Αγκυρας – Τρίπολης

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης αποτελεί «κόκκινη γραμμή» στην Ανατολική Μεσόγειο και «κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, ειδικά η Γαλλία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι.

Σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο «δηλητηριάζει την περιφερειακή ειρήνη και το περιβάλλον σταθερότητας».

Καταλόγισε δε σε ορισμένα μέλη του Κογκρέσου ότι «συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για καταστροφή των σχέσεων Τουρκίας – ΗΠΑ», εμποδίζοντας τις αμυντικές συμφωνίες.

Παρέμβαση Πομπέο

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο κάλεσε την Ελλάδα και την Τουρκία να «μειώσουν τις εντάσεις» για να σταματήσει η κλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο.

«Καλούμε όλους να κάνουν ένα βήμα για να μειωθούν οι εντάσεις και να αρχίσουν διπλωματικές συνομιλίες στο θέμα των διενέξεων που υπάρχουν στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Διαβάστε επίσης:

Αρση εμπάργκο όπλων από ΗΠΑ για την Κύπρο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή