Σε ρόλο… ζαχαροπλάστη ο Μπιλ Γκέιτς για τα 90α γενέθλια του Γουόρεν Μπάφετ

Σε ρόλο… ζαχαροπλάστη ο Μπιλ Γκέιτς για τα 90α γενέθλια του Γουόρεν Μπάφετ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 90 του έτη έκλεισε ο Αμερικανός μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ και ο φίλος του, Μπιλ Γκέιτς, του ευχήθηκε χρόνια πολλά με μία πλούσια δημοσίευση στο προσωπικό του ιστολόγιο, αφιερωμένη εξ’ ολοκλήρου στο πρόσωπο του.

Ο συνιδρυτής της Microsoft εξυμνεί τις αρετές του γκουρού των αγορών, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο ο οποίος παρότι μπήκε στη δέκατη δεκαετία της ζωής του, έχει μυαλό «ξυράφι» σαν 30χρονος, σκανδαλιάρικο γέλιο σαν ένα άτακτο 10χρονο παιδί και δίαιτα… 6χρονου.

Μάλιστα, ο 64χρονος δισεκατομμυριούχος τίμησε και με το παραπάνω την παιδική όρεξη του φίλου του για λιχουδιές, φτιάχνοντας του ένα κέικ γενεθλίων με μπισκότα Oreo και την προσωπογραφία του στην λευκή κρεμώδη κορυφή του γλυκού. Ο Γκέιτς απαθανάτισε τις επιδόσεις του στη ζαχαροπλαστική, συνοδεύοντας τη δημοσίευση με ένα βίντεο από τη διαδικασία παρασκευής του λαχταριστού κέικ.

Περαιτέρω, ο συνιδρυτής της Microsoft στάθηκε σε μία χαρακτηριστική κοινή του αγάπη με τον 90χρονο μεγιστάνα, τα μαθηματικά και τους αριθμούς, απομονώνοντας μερικά νούμερα και συνδέοντας τα με την πολύχρονη φιλία τους και τα ενενηκοστά γενέθλια του μεγαλοεπενδυτή. 

– 30: Τα χρόνια που ο Μπάφετ κοιμάται κατά τη διάρκεια της ζωής του, αν υποθέσουμε ότι αναπαύεται για οκτώ ώρες ημερησίως, σημειώνει ο Γκέιτς.

– 10.649: Ο αριθμός των ημερών από τότε που οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν, στις 5 Ιουλίου 1991.

– 2: Ο αριθμός των τηλεφώνων που ο Γκέιτς έχει σε εφαρμογή ταχείας κλήσης στο γραφείο του (ένα της συζύγου του, Μελίντα, και ένα του Μπάφετ).

– Ανυπολόγιστο: Η επίδραση του μεγιστάνα στον κόσμο, με την απόφαση του να παραδώσει ολόκληρη την περιουσία του στην κοινωνία.

Επιπροσθέτως, ο Γκέιτς στάθηκε στην «ακλόνητη αίσθηση του σωστού και του λάθους», μία από τις πιο θαυμαστές αρετές του Μπάφετ, καθώς και στο «εκπληκτικό μάτι» του στην αναζήτηση ταλέντων, μία ιδιότητα που τον βοήθησε σημαντικά στο χτίσιμο της καριέρας του.

«Για όσο γνωρίζω τον Γουόρεν, η προσέγγιση του αναφορικά με την εργασία και τη ζωή έχει παραμείνει σταθερή», ανέφερε ακόμη ο Γκέιτς, τονίζοντας ότι είναι εντυπωσιακό πόσο λίγο τον άλλαξε η είσοδος του στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή