Σε ορεινά κρησφύγετα ο Λάντεν

Σε ορεινά κρησφύγετα ο Λάντεν

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΣΑΤΑΜΠΑΝΤ. Ενα χρόνο σχεδόν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και την περίφημη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους «τον θέλω ζωντανό ή νεκρό», ο εφιάλτης των Αμερικανών ο οποίος ακούει στο όνομα Οσάμα Μπιν Λάντεν φαίνεται πως είναι ακόμη ζωντανός.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι διώκτες του, οι οποίοι επί μήνες ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή τις ορεινές περιοχές του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Τάιμς της Νέας Υόρκης», Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους από τους Αφγανούς και τους Πακιστανούς, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο υπαρχηγός του Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι κινούνται στα ορεινά κρησφύγετα στα σύνορα μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν, μια περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη, ακόμη και για εκείνους που τη γνωρίζουν καλά. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο φυγάδες ενδέχεται να μετακινούνται χρησιμοποιώντας άλογα και κυρίως τις βραδινές ώρες, ώστε να μη γίνονται αντιληπτοί από τα συστήματα παρακολούθησης.

Το ίδιο δημοσίευμα τονίζει χαρακτηριστικά ότι «στη διάρκεια της μεγαλύτερης μάχης στον πόλεμο του Αφγανιστάν, που έγινε τον περασμένο Μάρτιο στην Κοιλάδα Σαχ ι Κοτ, μαχητές Ταλιμπάν και μέλη της οργάνωσης Αλ Κάιντα είναι πιθανόν να προστάτευαν τα κρησφύγετα του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Εν τω μεταξύ, δύο ανώτατα στελέχη της Αλ Κάιντα, ζήτησαν καταφύγιο στο Ιράν απ’ όπου συνέχισαν τη δράση τους. Σ’ αυτήν την καταγγελία προέβησαν χθες αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον, προκαλώντας όμως την οργή της Τεχεράνης, η οποία και το αρνήθηκε.

Στο μεταξύ, στα περιθώρια της Διάσκεψης, ο ιστορικός ηγέτης της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα έθεσε σε λειτουργία έναν τεχνητό καταρράκτη, ο οποίος συμβολίζει τη σημασία του νερού για τη ζωή. «Απ’ όλες τις πτυχές της ανέχειας, αυτή που θεωρώ πιο δραματική είναι η έλλειψη πρόσβασης στο πόσιμο νερό», είπε ο Μαντέλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή