Γαλλογερμανική γιορτή νεολαίας

Γαλλογερμανική γιορτή νεολαίας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 40 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης Φιλίας και Συνεργασίας των Ηλυσίων γιόρτασαν στην Ελλάδα η Γερμανική Σχολή Αθηνών και η Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής, με αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο γήπεδο και την αίθουσα τελετών της ΓΣΑ, παρουσία των πρέσβεων της Ομοσπονδιακής Γερμανίας και της Γαλλίας, κ. Albert Spiegel και Jean-Maurice Ripert.

H «γαλλογερμανική γιορτή νεολαίας» άρχισε με την Ωδή στη χαρά του Μπετόβεν. Επακολούθησαν χαιρετισμός του Αμφιτρύωνα διευθυντή της ΓΣΑ κ. Dietrich Voss και οι προσφωνήσεις των δύο πρέσβεων, οι οποίοι συνόψισαν τη βούληση του προέδρου Σιράκ και του καγκελαρίου Σρέντερ να προσδώσουν νέα δυναμική στη γαλλογερμανική φιλία προς όφελος της Ευρώπης.

Προοίμιο της γιορτής ήταν, νωρίς το πρωί, ποδοσφαιρικοί αγώνες με παίκτες παλαιότερους και νέους μαθητές της Γερμανικής Σχολής και της Ελληνογαλλικής Σχολής. Τις εκδηλώσεις έκλεισαν μαθητές και μαθήτριες, που χόρεψαν ελληνικούς χορούς και τραγούδησαν, χαρακτηριστικά, το αγαπημένο γαλλικό άσμα των παιδιών, το «Frere Jacques».

Προς γενικήν τέρψιν το ενδιαφέρον -κυρίως των νέων- συγκέντρωσε ο Γερμανός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Otto Rehagel, που δεν σταμάτησε να δίνει αυτόγραφα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή